Bakan Soylu açıkladı: 15 Vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'a geldi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’a geldi.

Elazığ Valiliğinde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezine gelen Bakanlar, burada depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da 10, Malatya’da ise 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini, Elazığ’da 30 vatandaşın arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, “Elazığımıza, Malatyamıza saat 20:55’te gerçekleşen depremden etkilenen bölgedeki bütün illerimize ve ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz 6.8 büyüklüğünde 7.75 km derinliğinde gerçekleşen bir depremle karşı karşıya kaldık. Bu deprem neticesinde şuana kadar elimize ulaşan bilgiler çerçevesinde Malatya Doğanyol’da 5 vatandaşımız, Elazığ merkezde 7 vatandaşımız Elazığ Sivrice’de 2 vatandaşımız, Elazığ Maden Gezin Beldesinde 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şuanda göçük altında Malatya’da göçük altında kimse yok. Fakat Elazığ’da şuanda 30 vatandaşımızın arama kurtarma çalışması devam etmektedir. Şuana kadar Elazığ’da 405 vatandaşımız yaralanmak suretiyle hastanelere müracaat etmiş veya sağlık ekiplerimiz tarafından hastanelere getirilmiştir. Malatya’da ise 148 vatandaşımız hastanelere sevk edilmişlerdir. Malatya’da 3 ağır yaralımız var. Elazığ’da 2 ağır yaralımız var.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN