Bin 200 rakımlı Harput'ta kar güzelliği

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza bürünürken bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde ise kartpostallık görüntüler çıktı. Tarihi mahalleden kent merkezi ise beyazlar altında drone ile görüntülendi.

PAYLAŞ

Elazığ’da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza bürünürken bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde ise kartpostallık görüntüler çıktı. Tarihi mahalleden kent merkezi ise beyazlar altında drone ile görüntülendi.

Meteoroloji’nin uyarısını yaptığı kar yağışı, dün Elazığ genelinde etkili oldu. Etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezi bu kış mevsiminde ilk defa tamamen beyaz örtüyle kaplandı. Merkezin yanı sıra medeniyetler beşiği bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi de mevsimin üçüncü kar yağışını alarak yine beyaz gelinliğini giydi. Mahallede bulunan Milattan Önce 8. Yüzyıl’da Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi, Pisa kulesinden bile fazla eğik olduğu tescillenen Ulu Cami minaresi gibi bir çok tarihi yapı kar ile birlikte izlenmesi keyif veren görüntüler oluşturdu.

Öte yandan yüksek rakımı nedeniyle Harput’tan şehir ise beyazlar altında drone ile görüntülendi.
 

ENGLISH TRANSLATION OF THE NEWS (HABERİN İNGİLİZCE ÇEVİRİSİ)
Due to the effective snowfall in Elazig, the city center turned white for the first time this year, while postcard images appeared in the historical Harput District at 1,200 altitude. The city center from the historical neighborhood was viewed under whites with a drone. The snowfall, which Meteorology warned, was effective in Elazig yesterday. With the effective snowfall, the city center was completely covered in white for the first time this winter. In addition to the center, the historical Harput District, which is the cradle of civilizations, at 1,200 meters altitude, took the third snowfall of the season and wore a white wedding dress. Many historical buildings in the neighborhood, such as the Harput Castle built by the Urartu Kingdom in the 8th century BC, and the Ulu Mosque minaret, which is registered to be more inclined than the Pisa tower, created pleasant views to watch with snow. On the other hand, due to its high altitude, the city from Harput was viewed with a drone under the whites.


 
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN