Cumhuriyet Mahallesinde bir apartman karantinaya alındı

Elazığ merkez Cumhuriyet Mahallesi koronavirüs vakası görülen bir apartman karantinaya alındı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ merkez Cumhuriyet Mahallesi koronavirüs vakası görülen bir apartman karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesinde bir 12 katlı bir apartmanda ikamet eden hastanın Laboratuar sonuçlarında Koronavirüs pozitif tespit edildi. 

Hasta tedavi altına alınırken, apartman ise Valilik kararıyla karantinaya alındı. Binanın girişi güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Elazığ valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Cumhuriyet Mahallesi Salim Hazardağlı Caddesi Akropol Evleri Sitesi A Blok No:2A/13 adresinde ikamet eden bir hastanın Laboratuar sonuçlarında Koronavirüs’ün pozitif tespit edilmesi nedeniyle, hastalığın yayılmasını engellemek ve kamu sağlığını korumak amacıyla söz konusu adreste yer alan apartmanın 17.04.2020 tarihi saat 24:00 itibariyle 14(ondört) gün süre ile karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında evden dışarı çıkılmamasına, tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verildi." denildi.

Elazığ'da daha önce 16 bina karantina altına alınmış, 2 binada karantina sona erdirilmişti. Bunun yanısıra Kovancılar ilçesine bağlı Şenova Köyü, Karakoçan merkez Kulubaba mahallesi, Baskil ilçesi Topalkem köyüne bağlı Omik mezrası, Baskil ilçesi Gemici köyü ve Sivrice ilçesi Hazar Mahallesi koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alınmıştı. Baskil ve Sivrice ilçelerine giriş ve çıkışlar da kısıtlandırılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN