Deprem konutları Kışa yetişecek mi?

Elazığ'da depremzedeler için yapılması planlanan 23 bin konutun kış mevsimine yetişip yetişmeyeceği tartışmasına Milletvekili Zülfü Demirbağ da dahil oldu. Demirbağ, konuyla ilgili net açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra TOKİ tarafından Elazığ’da 23 bin deprem konutu yapılacağını açıklamıştı.
Depremzedeler konutların biran önce bitmesini beklerken, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, katıldığı bir televizyon programında konutların kış mevsimine yetişmeyeceğini ifade etmişti.
Işıver’in bu açıklaması şehrin gündemine otururken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da açıklama yaparak konutların kış mevsimine yetişeceğini savunmuştu. 

"KONUTLARIN YARISI KIŞA YETİŞECEK"
Kafaları karıştıran bu konuyla ilgili AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, net bir açıklama yaptı. Demirbağ, TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarının yarısının önümüzdeki kış mevsimine yetişeceğini, kalan kısmının ise bahar mevsiminde tamamlanacağını söyledi.

Kanal 23 Televizyonunda yayınlanan Gündem Özel Programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Demirbağ, ‘Deprem konutlarının önümüzdeki kış mevsimine yetip yetişmeyeceği’ yönündeki soruya şu yanıtı verdi: “Hemşehrilerimiz maruz görsünler. Bu afet hükümetten veya milletimizden kaynaklanan bir hadise değil. Neticede bir felaket yaşamışız. Bu afet neticesinde devlet bütün imkanlarını seferber etmiş, rezerv alanları tespit edilmiş, projeler hazırlanmış, ihaleler yapılmış. Şuanda TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde kışa yarısına yakınını, yani 20 bin konut yapacaksan en az 10 binini yetiştireceğiz. Belki 12, 13 bin. Bunlar yetiştiği zaman şuanda diyelim akrabalarının yanında olan, köyünde olan veya ikinci evi olan hemşehrilerimiz gönül rahatlığı ile evlerine geçmiş olacaklar. Onu takip aylarda bin konut daha yetişecek. İki ay sonra bin daha yetişecek. Bahara çıktığımızda herkes evlerinde oturacak. Bana ifade edilen 13-14 bin konutu kışa yetiştirmek. Şuan ona çabalıyorlar.”

KİRA YARDIMINDA NEDEN KONTRAT İSTENİYOR?
Milletvekili Demirbağ, 11 Bin TL kira yardımının tamamını alamayan depremzedelerin kalan yardım miktarını alabilmeleri için kira kontratı şartı getirilmesi yönündeki tepkilere de yanıt verdi.
Demirbağ: “Depremde sıcağı sıcağına mağduriyet yaşamış hemşehrilerimiz, bu mağduriyetlerinden çok daha fazla huzursuz olmasın diye herhangi bir sözleşme istemediler, ilk dilimde verdiler. Ama ikinci dilimde tabiki prosedür olarak bir sözleşe, usulen bir el senedi yapılır. Bu çok önemli bir şey değil. Onu getirir verirler, alırlar. Bazen prosedüründe yerine gelmesi lazım. Yarın hesap sorulacak ödeme yapan insanlara.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN