Deprem Konutlarında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra evleri yıkılan depremzedeler için başlatılan yeni konut çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, Elazığ ve Malatya'da toplam 23 bin 734 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Bakan Kurum, yeni konutların yılsonuna kadar bitirilerek depremzedelere teslim edileceğini belirtti. 
Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elazığ ve Malatya’da depremin ardından vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli evlerine kavuşturmak için aralıksız çalışıyoruz. 

TOKİ Başkanlığımızca Elazığ’da 19 bin 190, Malatya’da 4 bin 544 olmak üzere iki ilimizde toplam 23 bin 734 konut inşa ediyoruz.

Konutlarımızı, belirlediğimiz rezerv alanlarda ve yerinde gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşümle yılsonuna kadar bitirecek, Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Evi yıkılan vatandaşlarımıza da bu süreçte kira yardımlarımız devam edecek.

Milletimizin desteğiyle, yerel yönetimlerimizle el birliği içinde yılda 300 bin konut olmak üzere 1 milyon 500 bin konutumuzu dönüştürerek ülkemizi depremlere hazır hale getireceğiz." ifadelerine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN