Dındik, çok konuşulacak karikatürü manşetten verdi

Elazığ'da yayın yapan mizah gazetesi Dındik, Elazığ'ın en önemli sorunlarından biri olan göç problemini gündeme taşıdı. Derginin 18. sayısında Elazığ'dan göç eden ancak Elazığ hasreti çekenleri mizahi bir dille eleştirildi.

PAYLAŞ

Elazığ'da yaşanan sorunları ve gelişmeleri karikatür ve mizahi bir dille gündeme getiren Dındik, 18. sayısında şehrin çok konuşulan göç sorununu birinci sayfasına taşıdı.

Usta kalem Murat Sevinç'in karikatürlerinin büyük beğeni topladığı derginin son sayısında, Elazığ'da yaşayan Elazığlı sayısı ile Elazığ dışında yaşayan Elazığlıların sayısı kıyaslandı.

TÜİK verilerine dayandırılan bilgiye göre Elazığ'da yaşayan Elazığlı sayısı 440 Bin 513, Elazığ dışında yaşayan Elazığlıların sayısı ise 479 Bin 569 olarak açıklandı.

Bu sonuca göre Elazığ'da büyük bir göç yaşandığı gözler önüne serildi. Bu tabloyu kamuoyu ile paylaşan Dındik, Elazığ'dan göç eden ancak Elazığ hasreti çekenleri mizahi bir dille eleştirildi.
Gazetenin ön sayfasındaki karikatürde Elazığlı karı koca, büyükşehirlerde Elazığ'ın yöresel ürün fuarının neden düzenlendiğini sorguluyor.

Kadın eşine 'Herif bugünlerde böyük şehirlerde niye Elazığ yöresel ürünler fuarı dözenleniyor?' diye soruyor.

Adam ise eşine 'Gurbetteki Elazığlılar yöresel ürünlere hasret kaldıkları için' cevabını veriyor.
Kadın ise "Hem seviler hem memleketi terk ediler. Bari sağken gelip gitsinler. Ölünce gelmeye yüzleri ola' şeklinde yorumda bulunuyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN