Doktor cinayetinde karar verildi

Elazığ'da 8 Aralık 2018 tarihinde Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Girgin'in öldürülmesine ilişkin Elazığ 1. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın son duruşması yapıldı

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ'da 8 Aralık 2018 tarihinde Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Girgin'in öldürülmesine ilişkin Elazığ 1. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın son duruşması yapıldı. Mahkeme cinayet zanlıları Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş  ve  doktor Çağla Gül Balo'ya müebbet hapis cezası verdi. 

Türkiye'yi dehşete düşüren Elazığ'daki doktor cinayetinde mahkeme kararını açıkladı. 
Cinayete ilişkin son duruşma bugün Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde  yapıldı. Sanıklar Çağla Balo ve Fatih Şemsettin Aktaş, telekonferans yöntemiyle duruşmaya bağlandılar. Yaklaşık 2 saat süren duruşma sonucunda mahkeme makamı sanıklar hakkında kararını verdi. İki sanığa da kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi. 

 

AŞK CİNAYETİ DEĞİL

Duruşmanın ardından aile ve avukatlar adına açıklama yapan ailenin avukatı İbrahim Gök, “Elazığ’ın yetiştirdiği, kaliteli insanlardan biri ne yazık ki menfur bir cinayet ile kurban verdik. Sonuç ne olursa olsun onu tekrar geri getirmek mümkün değil. Ailesi ve eşi burada, onlara tekrar başsağlığı diliyorum, bütün hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Bununla ilgili çok spekülasyon yapıldı, çok şeyler söylendi. Neticesinde bugün mahkemenin verdiği karar ile her şey ortaya çıkmış oldu. Bunun bir aşk cinayeti olmadığı ortaya çıktı. Bu sadistçe, hunharca iki tane ne olduğu belli olmayan insan müsveddesi kişilerin bir doktoru hiç yoktan yere öldürdüğü, canavarca öldürdüğü ve sonucu itibariyle ortadan kaldırma ve hatta daha ileri planları vardı. Onlar dosyada delillendirilemediği için dosyada çıkmadı. Ama neticesi itibariyle her iki sanık hakkında da müebbet hapis cezasını mahkeme uygun gördü. Bundan sonraki süreç biliyorsunuz ki Diyarbakır İstinaf Mahkemesi. Yargıtay incelemesi yapılacak. Bu işte kıymetli meslektaşlarım ve baro başkanımız bizle beraber. Bu ekip olarak çalışmayı yaptık. Gerekçe olarak ortaya koydukları bir şey yok. Kendilerine göre bazı gerekçeleri var ama neticesi itibariyle psikopatça gerçekleştirdikleri hatta duyulmamış olsaydı belki yakıp parçalayıp götürüp başka ilçede gömme istekleri içinde olduklarını bizler biliyoruz ama delile yansımadığı için sadece bu boyutu ile mahkemenin değerlendirme yaptığını görüyoruz. Tekrar başımız sağ olsun diyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN