Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Başkan Akın: Baskil’e 2 bin konut yapılması şart 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Baskil’de biz dizi temaslarda bulundu. Başkan Akın, Baskil’de 2 bin konut ve iş yerinin yapılması gerektiğini ifade etti. 

Başkan Alan’ın en önemli projesi hayata geçti 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan'ın seçim vaatleri arasında yer alan “Kariyer Seferberliği” Projesi hayata geçirildi. 

Aksuoğlu: Depremin ilk anından itibaren bölgedeydik 

Deprem bölgesine yaptıkları yardımlarla ilgili bilgiler veren Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, arama kurtarma derneği kuracaklarını söyledi. 

Elazığ’ın 2022 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair evlenme ve boşanma oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 3 bin 965 kişi evlenirken bin 7 kişi ise boşandı.

Başkan Bakırcı’dan Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Mesudiye Camii Dernek Başkanı Gani Bakırcı, Mesudiye Camisi’nde ekiplerce yapılan temizlik çalışmalarından ötürü Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Elazığ’ın milletvekili sayısı değişti mi?

Kocaeli ve Sakarya’yı Meclis’te temsil eden milletvekili sayısı birer artarken, Bayburt ve Tunceli'nin vekil sayısı birer düştü. Deprem bölgesinde ise değişiklik olmadı.

Altılı masadan hangi isim çıkacak? 

Seçim tarihinin ilan edilmesinin ardından gözler altılı masaya çevrildi. Merakla beklenen adayın bugün belli olacağı konuşuluyor. Peki aday kim olacak? Hürriyet yazarı Selvi'nin yazısı dikkat çekiyor.

Başkan Ülgen: Palu deprem sonrası model ilçe olmalıdır 

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Bingöl – Palu arasında beklenen deprem dolayısıyla Palu’da yeni konutların yapılmasını söyledi. Başkan Ülgen, “Palu, deprem sonrası model ilçe olmalıdır” dedi. 

Bulut: Borçların 24 ay süre ile faiz alınmaksızın taksitlendirilmesine imkan tanındı 

AK Parti MKYK Üyesi Ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın mücbir sebep hali ilan edilmesinin ardından sağlanan destek uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Elazığ’dan DASK'a kaç hasar ihbarı yapıldı? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini aşarken, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya ulaştı. Elazığ’dan DASK’a yapılan ihbar sayısı ile son verilere göre 11 bin 981 oldu. 

Milletvekili Bulut, SGK’nın Elazığ’da yapacağı destek ve düzenlemeleri açıkladı 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasıyla birlikte SGK'nın  yapacağı destek, erteleme ve düzenleme çalışmalarını açıkladı. 

Elazığ Belediyesi 500 müstakil konut inşa edecek!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Mart ayı meclis toplantısında müjdeli bir haber verdi. Elazığ Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak Kentsel Dönüşüm yasasına göre binasını yenilemek isteyen vatandaşlara 75 bin TL destek verilecek. 

262 konut ile 242 işyerinin hak sahipleri açıklandı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan, tamamlanan ve kuraları çekilen 262 konut ve 242 iş yerinin hak sahiplerinin isim listesi yayımlandı. 

Başkan Macit: Esnafımıza 100-500 Bin TL kredi verebiliyoruz 

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kurucu Başkanı Özer Macit, Kooperatif olarak esnafların müracaatlarını almaya başladıklarını ifade ederek “Esnaflarımız, kendi bankaları olan kooperatiflerden kredi kullansın, özel bankaların faiz oranları çok yüksek” dedi. 

Naci Hocanın ismi Elazığ'da bir caddeye verilecek

Elazığ Belediye Meclisi, Mart ayı oturumlarına birinci birleşim ile başladı. Oturumların birinci birleşiminde gündem maddeleri görüşüldü.

Başkan Alan: Depremde zarar gören KOBİ’lerimizin içi rahat olsun

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ile bir araya gelerek, Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren KOBİ statüsündeki işletmelerden depremde malları zarar görenler için verilecek devlet destekleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.