Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden depremzedelere psikososyal destek

Deprem bölgelerinden Elazığ’a gelerek yaşamlarını sürdüren depremzede vatandaşlara psikososyal destek verilmeye devam ediyor.

SGK'dan EYT başvurusu uyarısı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa düzenlemesi dün Meclis'ten geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT'liler için uyarıda bulundu. SGK, başvurular için Resmi Gazete'yi işaret etti. İşte detaylar.

Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün ilk kez cumhurbaşkanı adaylığı için sinyal ermiş ve "Altılı Masa liderlerinin ortak kararı olursa görev olarak kabul ederim" demişti. Mansur Yavaş bugün de adaylık konusunda konuştu: "Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Akşener'in rızasıyla yapılmayan hiçbir şeye girmem."

Afetzedelere 15 Bin TL taşınma yardımı ödemeleri başlıyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden milyonlarca kişi etkilenirken, bölgede binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Evi yıkılan ve kullanılamaz hale gelen depremzedeler için 10 bin TL yardımın yanı sıra yardımı 15 bin TL taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşınma yardımının bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

İl Genel Meclisi Mart ayı oturumları başladı

İl Genel Meclisi Mart ayı oturumları birinci birleşimle başladı. Oturumda gündem maddeleri ve önergeler görüşüldü.

Keskin ailesinin acı günü

Eski Zabıta Müdürü ve Eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Keskin hayatını kaybetti.

11 ilde fiyatlar sabitlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te iş dünyasının temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya geldi. Türkiye için elini taşın altına koyma vakti olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Üreticisi, inşaatçısı, işçisi, mühendisi, mimarı ile hep birlikte bu süreci yürütmek zorundayız. Bunu yapacak güce ve kudrete sahibiz." dedi.

Erdoğan'dan seçim açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası '14 Mayıs' olarak açıklanan seçim tarihinin değişip değişmeyeceği merak konusu olmuştu. Erdoğan bugün yaptığı açıklamada 14 Mayıs'ı işaret ederek seçim tarihi tartışmalarına son noktayı koydu ve "Bu millet gereğini yapacaktır" dedi. İşte detaylar...

EYT’de süreç nasıl işleyecek? 

TBMM Genel Kurulu’nda Emeklilikte Yaşa Yakılanlar teklifi oy birliği ile kabul edildi. 4 maddeden oluştan EYT süreci nasıl işleyecek? 

Hemşehrimiz Naci Görür: Lütfen çok telaş etmeyin!

Deprem Uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, meydana gelen depremler ve yayımlanan haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Görür açıklamasında, “Lütfen çok telaş etmeyin. Artçıların hem büyüklüklerinin hem de sıklıklarının azalacağını düşünüyorum” dedi. 

Bulut: Tarım ve hayvancılık destekleri devam ediyor 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, tarım ve hayvancılığa yapılan desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Bulut, “Tarım ve hayvancılık destekleri devam ediyor” dedi. 

Erdoğan: Elazığ’da 4 Bin 500 konut ve 588 köy evi yapacağız 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “”Millet 14 Mayıs’ta gereğini yapacak” dedi. 

Başkan Taşkın: Üniversite lojmanları yenilenmeli 

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Fırat Üniversitesi’nin lojmanlarının yenilenmesini talep etti. 

Hizmet İş'ten üyelerine deprem yardımı

Hizmet-İş sendikası Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan üyelerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzede Ceylin’in doğum günü kutlandı 

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde şiddetli bir şekilde etkisini gösteren 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem afetinin ardından sahada çalışmalarını sürdürürken Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından kurulan psikososyal destek çadırında ise depremin oluşturduğu tahribatı silmeye devam ediyor. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı artıyor

Elazığ Valiliği, Elazığ’da yapılan hasar tespit çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada 14 bin 698 binanın incelendiğini ve 34 binanın acil yıkılacak, 3 bin 309 binanın ağır hasarlı olduğunu açıkladı.