Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Bakan Vahit Kirişçi duyurdu! Ödemeler bugün başlıyor 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarihi öne çekilen çiftçi destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. "Öne çektiğimiz destekleme ödemeleri kapsamında 13 milyar 836 milyon lira bugün çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak."

Elazığ’da yapılacak 3 bin 750 konutun alanı belli oldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla deprem afeti nedeniyle Elazığ’da yapılacak olan 3 bin 750 konutun alanı belli oldu. 

Elazığ Belediyesi’nden kadınlara yönelik Arapça kursu   

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde açılan temel Arapça dil eğitimi kursunda 2. dönem eğitimleri başladı. 

Milletvekili Ağar, Palu’da Depremzedelerle Bir Araya Geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, peş peşe depremlerin meydana geldiği Elazığ’ın Palu ilçesini ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Başkan Çoban, Elazığ ekonomisi için 23 maddelik önerisini açıkladı 

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban deprem felaketi sonrasında Elazığ ekonomi ve sanayisi için geç kalınmadan çok ivedi şekilde tedbir ve çalışmaların siyasiler ve tüm ilgili kurumlar tarafından başlatılması gerektiğini belirterek, tedbirlerin başta iş dünyası olmak üzere tüm halkı yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi. 

Başkan Akın: Elazığ'a verilen konut sayısı arttırılsın 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, deprem afeti nedeniyle Elazığ’a yapılması planlanan 3 bin 750 konut sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Başkan Akın, “Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır” dedi. 

Olası Bingöl depremi için harekete geçildi 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de ilgili kurumlarca riskli yapılarda denetim çalışması başlatıldı. 361 yapının incelendiği Bingöl'de 165 ağır hasarlı bina tespit edildi. Olası bir Bingöl depreminde, başta Bingöl merkez olmak üzere Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis, bu depremden etkilenecek iller arasında olduğu belirtildi. 

Elazığspor lige devam etme kararı aldı 

Türkiye futbol federasyonu, temsilcilerimiz Elazığspor ve 23 Elazığ FKB’nin da yer aldığı 3. Liglerde maç programını açıkladı. Bu programa göre, temsilcilerimizin ligden çekilme başvuruları da TFF tarafından kabul edilmemiş oldu. 

Motorine indirim geldi!

Geçen hafta benzinin litresine 1.1, motorinin litresine ise 1.2 lira zam gelmişti. Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 63 kuruş indirim geldi. İndirim sonrası motorinin litresi ne kadar oldu?

Elazığ’da 8 fırın için kura çekimi gerçekleştirildi

Elazığ’da Çatalçeşme Mahallesi’nde 3 adet, Yemişlik Mahallesi’nde 4, Zafran Mahallesi’nde 1 adet olmak üzere toplamda 8 adet fırının 16 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirildi.

Bakan Kurum Elazığ’ın yapı durumunu açıkladı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamada bulundu. Bakan Kurum Elazığ’daki yapı durumu ile ilişkin rakamları paylaştı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 1999 sonrası inşa edilen yapı sayısının 59 bin 391 yapı olduğu söylendi. 

YSK’dan depremzede seçmen listeleri adımı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 11 kenti doğrudan etkileyen deprem felâketlerinin ardından, seçimlerin bölgede “güven içinde” ve en çok seçmenin katılımıyla nasıl yapılacağını tartışıyor.

Milletvekili Erol, Bingöl, Palu, Karakoçan ve Kovancılar’da incelemelerde bulundu 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ile birlikte Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçeleri ile Bingöl ilinde bir dizi incelemelerde bulundu. 

Gülbasan: Doğalgaz kesintisinden dolayı vatandaşlarımız mağdur 

Orta ve Ağır hasarlı evlerin doğalgazının kesilmesine tepki gösteren Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, mağduriyetin giderilmesi için yetkililere seslendi. 

AK Parti Heyeti ETSO Başkanı Alan’la bir araya geldi 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ETSO Başkanı İdris Alan’la bir araya geldi. ETSO Başkanı İdris Alan Milletvekili Bulut’tan ikinci OSB’nin biran önce ayağa kalkması için destek istedi. 

Milletvekili Balık: Devletimize güvenin 

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık Kırıkhan ilçesinde depremzedelerin yaralarının sarılması için yapılan çalışmalara katılıyor.