Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ’da 386 Köy Konutu yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesinde yaptığı açıklamada Elazığ’da Mart ayı içerisinde ilk etapta 386 köy konutu yapılacağını açıkladı.

Elazığ Valiliği Konutu Hasarlı Vatandaşların Başvuru Yapacakları Müdürlükler Hakkında Açıklama Yaptı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından Elazığ’da bina ve konutların hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Elazığ Belediyesi depremzede çocukların neşe kaynağı oldu.

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a kurulan çocuk oyun çadırında çocuklar, ekipler eşliğinde oyunlar oynayıp keyifli dakikalar geçiriyor.

THY, 81 tahliye seferi gerçekleştirecek 

Türk Hava Yolları (THY), Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgeye 1646 tahliye seferiyle 296 bin 819 depremzede taşıdı. THY bugün planlanan 81 seferle 14 bin 454 depremzedenin bölgeden tahliyesini gerçekleştireceğini duyurdu. 

Depremin bıraktığı hasar gün ışığı ile ortaya çıktı

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçesinde 6.4 ve 5.8'lik iki deprem yaşandı. 6 kişinin hayatını kaybettiği depremde enkaz alanları havadan görüntülendi.

Bahçeli'den İstanbul depremi uyarısı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olası İstanbul depremine değinerek, "İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip hazırlıklı olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur" dedi.

SGK mücbir sebep hali kapsamında Elazığ’da uygulanacak süreci açıkladı 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’daki prim borçlarının ödenme süreleri ile ilgili açıklama yaptı. 

Vali Toraman ve Başkan Şerifoğulları Palu İlçesi’nde incelemelerde bulundu 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Palu ilçesine giderek, incelemelerde bulundular. 

Kurum: Elazığ’da bin 300 binayı acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ‘Deprem Bölgesi Fay Hatları ve Zemin Sıvılaşması’ konulu toplantıda konuştu. Bakan Kurum, Elazığ’da 5 bin 800 bağımsız bölümden oluşan bin 300 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi. 

Elazığ Bundan Sonra Ne Yapmalı? Prof. Dr. Naci Görür Açıkladı!

Elazığlı hemşehrimiz Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fırat Ana Haber Bültenine katılarak Palu'da peş peşe meydana gelen 4'ün üzerindeki beş ayrı depremi değerlendirdi. Prof. Dr. Naci Görür, 'Elazığ'ın büyük bir deprem ile karşı karşıya kalacağını düşünmüyorum' dedi.

Hatay’da 6.4 ve 5.8 Büyüklüğünde İki Deprem Oldu!

Hatay’da meydana gelen 6.4’lük depremden sonra 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Bu fotoğraf karesini unutmayın!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem 11 ili doğrudan etkileyerek ağır hasar oluşturdu. Devletin tüm imkânları deprem bölgelerine seferber edilerek acıların sarılmasına başlandı ve arama – kurtarma çalışmaları ilk günden itibaren devam etti.

AFAD açıkladı! Can kayıpları 41 bin 156'ya çıktı

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bini aştığını bildirdi. Sezer 1 milyona yakın binada hasar çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Erol: Hasar tespitinizi bir an önce yaptırın 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığlılara hasar tespitlerini bir önce yaptırmaları çağrısında bulundu. 

Erdoğan ve Bahçeli'den Hatay'a ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'a yapacakları ziyarette çalışmaları yakından takip edecek.

Başkan Gürkan: ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden yanımızda oldular 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, “Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır” dedi.