Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Gülben Ergen’den Elazığ’ı Unutma çağrısı 

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Elazığ’da da birçok bina ağır hasar alarak kontrollü bir şekilde yıkılmaya başlandı. Sanatçı Gülben Ergen de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Elazığ’ı unutma” dedi. 

Elazığ Belediyesi deprem bölgesindeki çocuklara psikososyal destek hizmetlerini sürdürüyor 

Elazığ Belediyesi, asrın felaketini yaşayan deprem bölgesindeki vatandaşlar için bir yandan yardım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da afetin oluşturduğu travmanın izlerini gidermeye yönelik desteklerini sürdürüyor. 

Milletvekili Erol: Elazığ, Bingöl ve Tunceli de Afet Bölgesi ilan edilmeli 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 6 Şubat depreminin 10 değil 11 ilde etkili olduğunu, Elazığ’da da yurttaşların günlerdir evlerine giremediğini belirterek, “Mağduriyetlerin olmaması için Elazığ mutlaka ama mutlaka afet bölgesi ilan edilmeli. Hatta deprem riski olan Bingöl ve Tunceli de afet bölgesi ilan edilmeli. Önleyici tedbirler alınmalı. Eğer bugün önleyici tedbirler alınmış olsaydı ne Maraş ne Adıyaman ne Malatya ne de Hatay bu haldeydi" dedi. 

Başkan Alan: Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Kahramanmaraş depreminin ardından Elazığ’ın da genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na bilgi verdiklerini açıkladı. 

ELMÜTDER deprem bölgelerine desteğini sürüyor 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremleri sonrası beraberinde 10 ilde yıkımlar oldu. Enkazda on binlerce kişi hayatını kaybederken on binlerce kişi de yaralandı Depremin hemen ardından yurt içi ve yurt dışında yardım seferberliği başlatıldı. 

Haluk Levent çağrı yaptı: Biz yeteri kadar yardım aldık!

Şarkıcı Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne yapılan bağışlar ile ilgili 'Biz yeteri kadar yardım aldık, yardım etmek isteyenler AFAD'a yollasın' dedi. 'Bizi içine çekmek istedikleri duruma girmek istemiyoruz' diyen Haluk Levent, 'Bu bir politik tartışma mıdır, tartışmadır, ama bizler burada yaraları sarmak için varız! İfadelerini kullandı.

Başkan Şerifoğulları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin 8. gününde de depremin en fazla etkilediği illerden biri olan kardeş şehir Malatya'da incelemelerini ve çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin acı bilançosu

Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi vuran 7.7'lik ve 7.6'lık depremde toplam can kaybı 31 bin 643'e ulaştı. Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

Elazığ Valiliği hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı 

Elazığ Valiliği, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Elazığ’da ki hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı. Elazığ’da bin 428 binanın hasar incelemesi gerçekleştirildi. 

Başkan Kavaklı: Elazığ, Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmeli 

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Elazığ’ın Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesi ilan edilmesi için açıklama yaptı. 

MTA Yenilenmiş diri fay haritalarını yayınladı 

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı. MTA tarafından hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre, Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. 

Vali Toraman: Elazığ’da gaz arzı sağlanmıştır

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Merkezde saat 5:30 itibariyle ise tamamına gaz arzı sağlandığını duyurdu.

Bakan Soylu: Ebrar Sitesi’nde yaşamını yitirenler Elazığ depreminde vefat edenlerden 6 kat fazla

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. AFAD'ın 7 bin 300 personelinin bulunduğunu söyleyen Soylu, Ebrar Sitesi’nde ölenlerin sayısının Elazığ depreminde ölenlerin sayısından 6 kat fazla olduğunu söyledi.

Hatay'da bir cana daha ulaşan ekipler gözyaşlarını tutamadı

Enkazın altındaki vatandaşı çıkaran ekipler, mücadelelerinin karşılığını alınca gözyaşlarını tutamadı. Ekiplerin birbirine sarılarak ağladığı anlar görenleri duygulandırdı.

Naci Görür’den Malatya’daki depremle ilgili açıklama!

Deprem Uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. 

YRP Genel Merkezi: Elazığ Afet Bölgesi ilan edilmeli 

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Elazığ’ında afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.