Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Milletvekili Ağar, Malatya'da depremzedeleri ziyaret etti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Malatya'daki depremzedeleri ziyaret etti. 

Elazığ’da hasar tespit başvuruları başladı 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından depremden hasar gören aralarında Elazığ’ın da olduğu 16 şehirde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit başvuruları başladı. 

Başkan Akmurat: Baskil’in nüfusu 45 bine yaklaştı

Malatya’daki Baskillilerin hızlı bir şekilde Elazığ’a geldiğini ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 12 bin olan ilçe nüfusunun depremle birlikte 45 bine ulaştığını söyledi.  

Can kaybımız 20 bin 213'e yükseldi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Elazığlı Depremzedeler trenlerde ağırlanıyor 

Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ’da bulunan trenlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde depremzedeler ağırlanıyor.

Can kaybımız 19 bin 875'e yükseldi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AFAD: Şu ana kadar 1600’ün üzerinde artçı sarsıntı var 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçı şu ana kadar bin 600’ün üzerinde artçı sarsıntı olduğunu, sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira desteği açıklaması 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız” dedi. 

Demirbağ: Cumhurbaşkanımız ve devletimiz milletinin yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’daki deprem bölgesinde incelemelerine katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız ve devletimiz zor zamanlarda da milletinin yanında” dedi.

Deprem felaketi nedeniyle emekli maaşları erken ödenecek.

İşçi emeklisi maaşları 14-16 Şubat, Bağ-Kur emekli maaşları da 16-17 Şubat tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Can kaybımız 19 bin 388'e yükseldi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Elazığ’da Vatandaşlara Doğalgaz Uyarısı!

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede doğalgaz basıncını azaltmak için Elazığ’da kamu kurumlarında ve organize sanayi bölgesinde doğalgaz kesintisi yaşanacak. Aksa doğalgaz ise konutlardaki vatandaşları uyararak Elazığ'da gaz akışının kesilmemesi için 2 gün süreyle gazın 19:00-22:00 arasında kullanılmasını istedi.

Elazığ GSİM: Depremzedelerimizin yanındayız

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde de etkisi şiddetli bir şekilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerdeki depremzedelerin yaralarını bir nebzede olsa sarmak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan şube müdürleri, personelleri ve gönüllüleriyle canla başla çalışıyor. Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremdeki tüm depremzedeler için çalışmalar zaman kaybetmeden ve hız kesmeden sürüyor.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği deprem bölgesinde

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve ‘Yüzyılın Afeti’ olarak değerlendirilen depremlerin ardından İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği de ilk andan itibaren hem arama ve kurtarma hem de insani yardım faaliyetlerinde tüm gönüllüleri ile birlikte seferber olmuş durumda.

Resmi Kurumlarda ve OSB’de doğalgaz kesilecek

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede doğalgaz basıncını azaltmak için Elazığ’da kamu kurumlarında ve organize sanayi bölgesinde doğalgaz kesintisi yaşanacak. Konutlarda ise doğalgaz kesintisi yaşanmayacak

Başkan Gülyüz: Fırsatçılara prim vermeyelim

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, kiralara zam yapanlara tepki göstererek “Fırsatçılara fırsat vermeyelim” dedi.