Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Fırat Üniversitesi acil çadır kampanyası başlattı

Fırat Üniversitesi tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlara acil bir şekilde ulaştırılması için “Çadır Kampanyası” başlatıldı. Çadırlar Üniversitenin Spor Salonunda toplanacak. 

Gönüllü Öğretmenler depremzedeler için ekmek ve çorba pişiriyor 

Elazığ'da meslek liseleri bünyesinde yer alan fırın ve mutfak atölyelerinde gönüllü öğretmenler ve okul personeli gece gündüz vardiya yaparak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedeler için ekmek yapıyor, çorba hazırlıyor. 

Elazığ Valiliği sağlık hizmetindeki son durumu açıkladı 

Elazığ Valiliği, Elazığ’da hayatını kaybeden depremzede sayısını ve bölgedeki sağlık ekip sayıların açıkladı.

Erdoğan: Yağmalama olaylarına müdahale edilecek 

Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen Gaziantep'te incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Bazı yerlerde maalesef bakıyorsunuz marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama çalışmaları oluyor. Bugün Meclis'te yapılacak oylamayla birlikte yürürlüğe girecek OHAL kanunuyla devlet bu yağmalama çalışmalarına, gayretlerine müdahale etme imkanı yakalayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Naci Görür uyardı! Zaman kalmadı 

Türkiye, 6. Şubat sabahına büyük bir afetle uyandı. Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremde can kaybı sayısı 13 bine dayanırken Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul açıklaması korkuttu. ''İstanbul’da durum hiç iyi değil'' diyen Naci Görür, ''Nasıl 3 gün önce ‘Maraş’tan endişe ediyoruz’ diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul’dan endişe ediyorum. İstanbul’da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur'' sözleriyle uyardı. 

Milletvekili Ağar, temaslarını sürdürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen memleketi Elazığ’da temaslarını sürdürüyor.

İl Protokolü ağır hasarlı binalarda incelemelerde bulundu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Elazığ’da hasar alan binalarda Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundular.

Can kaybımız 12 bin 873'e yükseldi

AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını belirtti.

Elazığ Valiliği depremzedelere yapılan yardımları açıkladı

Elazığ Valiliği Kahramanmaraş merkezli olan deprem sonrası Elazığ’da topladıkları yardımların miktarını açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür’den Elazığ açıklaması

Prof. Dr. Naci Görür Kanal 23 canlı yayınında yaptığı açıklamayla adeta Elazığlıların gönüllerine su serpti. Prof. Dr. Görür yaptığı açıklamada Elazığ’da yeniden büyük bir deprem beklemediğini söyledi.

Elazığ Belediyesi ekipleri Fatma Teyzeyi 62 saat sonra enkazdan sağ çıkardı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle Malatya'da çöken bir binanın enkazı altında kalan 84 yaşındaki Fatma Sultan Çetinkaya, Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından 62 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Erdoğan: Elazığ’ı nasıl ihya ettiysek bu bölgeyi de öyle ihya edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depreminin üçüncü gününde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Elazığ’ı nasıl ihya ettiysek; Bu bölgeyi de öyle ihya edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Demirbağ, Malatya’daki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını inceledi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kahramanmaraş depremlerinin ağır yıkıma yol açtığı Malatya’da arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Demirbağ, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte depremzedelerle bir araya gelerek, acılarını paylaştı.

Elazığlı bunu yapmamalı!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,6 şiddetindeki depremin etkisi sürerken, Elazığ'da kiralık ev arayışında olan vatandaşlar fahiş rakamlardan dertli.

Başkan Kavaklı: Maden ocağında çalışanlar bölgeye sevk edilebilir

Yaşanan deprem dolayısıyla Malatya`da bulunan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı birçok binanın yıkıldığını ve binaların altına çok insan olduğunu belirterek, iş makine ve tecrübeli insan gücünün eksik olduğunu söyledi.

Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfı depremzedelere kapılarını açtı

Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfına Ait Nailbey Öğrenci Yurdu Malatyalı depremzedelere açıldı.