Elazığ'da belediye otobüslerinin güzergahı değişti

Elazığ Belediyesi, şehirde hizmet vermekte olan bazı otobüslerin güzergahının değiştiğini duyurdu.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Güneykent, Aşağıdemirtaş, Sürsürü, Hilalkent ve Doğukent Mahalleleri’ni kapsayan toplu ulaşım ağında düzenlemeye gidildi. 

GÜNEYKENT VE AŞAĞIDEMİRTAŞ MAHALLELERİ TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI 20 DAKİKADA BİR SEFER YAPACAK

Bu kapsamda Güneykent ve Aşağıdemirtaş Mahalleleri toplu taşıma ağında yaşanan yoğunluğu azaltma adına toplam otobüs sayısı 9’a yükseltildi.

Ayrıca her yarım saatte bir çarşıdan hareket eden otobüslerin, 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren hareket yerleri değiştirildi. 20 dakikada bir sefer olmak üzere Aşağıdemirtaş Mahallesinden hareket ederek Tofaş Kavşağından şehir merkezine seyir eden araçlar, merkezde beklemeden tekrar Güneykent ve Aşağıdemirtaş Mahalleleri yönüne dönüş yapacak. Her iki mahalle için hizmet verecek olan otobüslerin kalkış durağı da Aşağıdemirtaş Mahallesi olarak belirlenecek ve araç numaraları da (63) olacak.

SÜRSÜRÜ MAHALLESİ İLE ATAŞEHİR MAHALLESİ HATTINDA HİZMET VEREN ULAŞIM AĞINDA DA DÜZENLEME YAPILDI

Öte yandan Sürsürü Mahallesi ile Ataşehir Mahallesi hattında hizmet veren ulaşım ağında da düzenleme yapıldı.

Düzenleme kapsamında toplu ulaşım araçları Ağır Bakım, Şehitlik, Yeni Camii, Cumhuriyet Meydanı, Cumartesi Pazarı, Medical Park Hastanesi, Olgunlar Mahallesi ve Akide Marketin önünden İmamı Azam Camisi’nde seyredecek, Kuvayi Milliye Caddesinden devam ederek Olimpiyat Kavşağı, Polis Evi, Kral Plas Düğün Salonu üst kavşağından dönüş istikametine geçecek. Daha sonra seferler, Tofaş Kavşağı alt yolundan Hacı Fethi Camisi’nden alt yola inerek Kervan Saray Düğün Salonu önünden Akide Market güzergahını takip edip tekrar çarşı istikametine hareket edecek. Her yarım saatte bir hizmet verecek araçlar, bu güzergahların tam tersi yönünde seferlerine devam edecek.

VATANDAŞLAR, ÇEVREYOLU ÜZERİNDEKİ GÜZERGAHLARDAN DA FAYDALANABİLECEK

Hilalkent Mahallesi-Doğukent Mahallesi ring seferlerini gerçekleştiren (25) ve (26) numaralı otobüsler, 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren askıya alınıp önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek düzenleme ile her 15 dakikada bir Hilalkent Mahallesi’ne sefer düzenlenecek. Bu istikamet için görevlendirilecek Çevreyolu (3) numaralı otobüslerle vatandaşlar, Çevreyolu üzerindeki güzergahlardan da faydalanabilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN