Elazığ'da Bölgesel Gazze Mitingi yapılacak

ELHAK Platformu'nun organize ettiği Bölgesel Gazze Mitingi 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Fecir Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu, ELHAK Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Eryılmaz, Anadolu Gençlik Derneği Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Akılotu ve İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Ali Ayyıldız medya grubumuzu ziyaret etti.

7 Ekim’den bu yana devam eden soykırıma karşı düzenledikleri etkinlik ve yürüyüşler ile tepkilerini ortaya koyan STK temsilcileri yeni bir programa daha imza atacak.

26 Mayıs’ta Bölgesel Gazze mitinginin düzenleneceğini ifade eden ELHAK Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Eryılmaz, vatandaşların duyarlı olarak saat 16.30’da mitinge katılmalarını istedi.

Ersin Eryılmaz, “Vicdan sahibi insanların çok büyük kitlesel eylemlerle bu soykırıma karşı olduğunu ve Özgür Filistin’in, Gazzelilerin yanında olduklarını duyuruyorlar. Tabi Türkiye’de de ilk günden itibaren halkımız, Elazığ halkımızda bu olaya yönelik tepkisini dile getirdi, dilsiz şeytan olmadı karşısında susmadı. İslam ülkelerinde, Türkiye’de ve Elâzığ’ımızda da gösterilen tepkiler etkin gücü açısından Avrupa’daki, Amerika’daki gösteriler kadar güçlü bir şekilde ortaya konulmadı. Biz Avrupa halklarından da gür bir seda ile dile getirebilmek için yakın illerimizden 12 ilin STK Platformların katılımları ile bölgesel bir büyük Gazze Yürüyüşü Mitingi organize etmeye karar verdik. ELHAK Platformu ve Elazığ bu mitinge ev sahipliği yapacak ve inşallah 26 Mayıs Pazar günü 16:30’da İzzetpaşa Cami’sinden başlayacak olan yürüyüşümüz, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan büyük mitingle tamamlanacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN