Elazığ'da esnaflar ayaklandı!

Faiz artırımı kararının ardından esnaf ayaklandı, oda başkanları karardan dönülmesi için çağrıda bulunuyor. Esnaf ve sanatkarlar odası birliği başkanı turan kurnaz da, başkanlarını yanına alarak, ortak bir açıklama yaptı ve 'Elazığ'ın Cezası Bu Olmamalıydı' dedi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Halkbank esnaf ve sanatkarların kullandığı ve borcu devam eden hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarını artırdı. Milyonlarca esnafa banka tarafından atılan bilgilendirme SMS'inde "Kooperatiflerimizden kullanmış olduğunuz Hazine Destekli Esnaf Kredilerinin devam eden taksitlerinde faiz güncellemesi olmuştur" ifadelerine yer verildi. Karar, Elazığ Esnafının üzerine şimşek gibi düşerken, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Turan Kurnaz, oda başkanları ile bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.

Konuyu birlikte istişare eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Turan Kurnaz, hükümetin esnafın üzerine büyük bir yük bindirdiğini söyledi. Esnafın ayaklandığını kaydeden Kurnaz, artık telefonlarına cevap veremez duruma geldiklerini kaydetti. Elazığ esnafının borcundan kaçmayacağını söyleyen Kurnaz, “Elazığlıların cezası bu olmamalıydı” dedi.

Elazığ'da esnaflar ayaklandı!

KURNAZ: KREDİLERİN FAİZ ARTIŞLARI ESNAFI MAĞDUR ETMİŞTİR

Kurnaz, “Biz Elazığ Esnaf Odaları olarak oda başkanlarımızla birlikte biz bu konudan muzdaripiz. Şehrimiz 2 tane deprem görmüş 14-15 bin tane binamız yıkılmış, 2020-2023 depremlerinde ciddi anlamda henüz iş yerleri eline geçmemiş esnaflarımızın iş yerleri olduğu gibi duruyor. Dolayısıyla yüzde 7 buçukla yüzde 17 arasındaki faiz artışına baktığımız zaman yüzde 9.5 2021’de, 2022’de alınan kredilerin faiz artışları netice itibariyle esnafı mağdur etmiştir. Bizler Elazığlı olarak esnaflarımıza şuanda cevap veremiyoruz şuan Elazığ’da bütün esnaf ayakta” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da esnaflar ayaklandı!

KURNAZ: VEKİLLERİMİZLE GÖRÜŞTÜK AMA 2 GÜNDEN BERİ HERHANGİ BİR CEVAP ALMIŞ DEĞİLİZ

Kurnaz, “Burada mağdur olan insanlar gerçekten Elazığ mağdur. Bir Elazığ, Malatya ile Hatay ile Maraş ile aynı kategoriye girmez ama bir Osmaniye’de Elazığ ile aynı kategoriye girmemesi lazım. Bizde 14-15 bin tane TOKİ bazında evler yapılırken Osmaniye’de 273 tane bina yıkıldı ama Osmaniye’yi siz faiz artırımına sokmuyorsunuz ama Elazığ’a gelince Elazığ’ı yurtsever, milletini seven, devletini seven, ülkesini seven, bayrağını seven bir toplum. Netice itibariyle Elazığlı şuana kadar devletin borcundan hiç kaçmayan daima omurgası kalın olan bir esnaf kesimi ve bu esnaf kesiminin de cezası bu olmaması lazım. Bizler açıkçası bu konuları sayın vekillerimizle görüştük ama 2 günden beri herhangi bir cevap almış değiliz. Biz Elazığ Esnaf Odaları Birliği ve oda başkanları olarak biz bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar götüreceğimizi beyan etmek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN