Elazığ'da Tarımda Yeni Dönem

Elazığ'da, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanacak olan üretim planlaması ve yeni destekleme modeli, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen bir eğitimle tanıtıldı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ’da, Tarım ve Orman Bakanlığı  tarafından uygulanacak olan üretim planlaması ve yeni destekleme modeli, düzenlenen bir eğitim programı ile tanıtıldı. Program Su Ürünleri Enstitüsünde, İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesan, İl Müdür Yardımcıları İsmail Gürbüz ve Vedat Ergün ile Şube Müdürleri ve personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitimde, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak, gıda arz güvencesini artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek gibi önemli hedefler vurgulandı. Ayrıca, tarımsal üretimde çevreci yaklaşımların benimsenmesi ve uygulanan politikaların etkinliğinin artırılması da gündeme getirildi.

Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeleri ve diğer tarımsal desteklemeleri kapsıyor. Bu modelle, Elazığ’daki tarım sektörünün güçlendirilmesi hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu yeni dönemi, yerel üreticilere büyük katkılar sağlaması bekleniyor. Eğitimde elde edilen bilgilerin, tarımsal üretimi daha verimli hale getirmesi umut ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN