Elazığ Kent Konseyi yeniden seçime mi gidecek?

Mayıs Ayında gerçekleştirilen Elazığ Kent Konseyi Başkanlığı seçim sonucu Mahkemeye taşındı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Mayıs ayında gerçekleştirilen Elazığ Kent Konseyi Başkanlığı için Av. Murat Erdoğan ve Nafiz Koca aday olmuştu. Gerçekleştirilen seçimde Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca oldu. Ancak seçimin ardından süreç mahkemeye taşındı.

Başkan Koca, “Genel Kurula geldiğimizde oy kullanmak için tek aday olduğunu gördük. Tek aday olmanın da Demokrasi açısından Elazığ’ın gelişmişliğine, kalkınmışlığına hele ki Kent Konseylerinin dokusuna yakışmadığı için sabah karar verdik aday olmaya ve Genel Kurul salonunda adaylığımızı açıkladık. Usulüne uygun seçimler yapıldı bana teşekkür edildi. Divan seçimin maddelerini okuyup neticede de seçim yapıldı iki aday olarak girdik. Allah nasip etti seçimi Genel Kurul üyelerinin teveccühü ile biz aldık. Ancak seçimden sonra bir öğrendik ki bizimle birlikte yarışan adayımız Avukat Murat Erdoğan seçimin usulüne uygun olarak yapılmadığı iddiasıyla Elazığ 2.İdare Mahkemesine başvuruda bulunmuş. İdare Mahkemesi de Avukat Murat Erdoğan’ın ileri sürdüğü iddialara ilişkin Elazığ Belediyesine seçimle alakalı bilgi ve belgeleri talep etmiş. Bu belgelerinde yine birilerinin tarafından sosyal medya fenomenlerine ya da kullanıcılarına sızdırılmasıyla da sanki seçimde hakikaten bir şaibe varmış Mahkeme el koymuş gibi bir algı oluşturuldu. Bizde dün yaptığımız açıklamada seçimlerin yapılmasına şahsım olarak ve seçilen yönetim kurulu üyelerimiz olarak müdahale etme şansımızın olmadığını çünkü seçimlerin kurucusu ya da seçimlerin düzenleyicisi merci farklı bir merciydi. Bu seçimler düzenlenirken de tek aday olarak çıkan arkadaşımızda yaklaşık iki hafta öncesinden hem Whatsaap Grubu kurarak STK yöneticileri ile iletişime geçmiş hem de mevcut Kent Konseyinin Merkez Ofisine gelerek gerekli çalışmalarını yapmış. Dolayısıyla seçimde usulüne uygun yapıldığı halde seçimlerden sonra kalkıp böyle ir refleks göstermesinin açıkçası anlamış değiliz” dedi.

Seçim sonuçlarının mahkemeye taşınması ile ilgili açıklama yapan Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, seçimlerin tekrar yapılmasından bir sakınca görmediklerini belirterek mahkeme ve Elazığ Belediyesinin vereceği karara saygı duyacaklarını belirtti.

Başkan Koca, “Dün Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyelerimize görüştük. Gerekirse bu seçimi yenileyelim dedik olağanüstü seçime giderek. Bugün toplandık Yürütme Kuruluna da gerekli izahatı yaptık. Yürütme Kurulundaki üyelerimizin katılımlarıyla oylarıyla da seçimin yenilenmesi gerektiğini vurguladık” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN