Elazığ Valiliği hukuki süreç başlatacak

Elazığ Valiliği Somun Ekmeğ'in 10 TL'den satışı konusunda açıklama yaparak zam kararı ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Valiliği geçtiğimiz günlerde Somun Ekmeğ'in 8 TL’den satılması hususunda oy çokluğuyla karar alındığını ancak Elazığ Esnaf ve Sanaatkarlar Oda Birliği’nin27.05.2024 tarihinde somun ekmeğin 10 TL’den satılmasına ilişkin karar verdiğini belirtti. Elazığ Valiliği alınan bu tarife değişikliği kararına itiraz ederek hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi.

Elazığ Valiliği hukuki süreç başlatacak

Elazığ Valiliği’nden gelen açıklama şöyle;

Bazı basın kuruluşlarında yer alan “Ekmeğe Yeni Zam Geldi” haberi iler ilgili olarak Valiliğimizce aşağıda yer alan açıklamayı yapma zaruriyeti doğmuştur.

İlimizde faaliyet gösteren ekmek üreticilerinin bir kısmı Ticaret ve Sanayi odasına kalan kısmı ise Esnaf ve Sanaatkarlar Oda Birliği’ne kayıtldır.

16.05.2024 tarihinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın Somun Ekmeği 10 TL’den  satılması kararına karşı Valiliğimizin, halkımızın uygun fiyattan somun ekmeğe ulaşabilmesi için yapmış olduğu itiraz, komisyonda oy çokluğu ile kabul edilmiş; 17.05.2024 tarihinden itibaren somun ekmeğin 8 TL’den satılması için karar alınmıştır.

Ancak bu defa da Esnaf ve Sanatkarlar Oda Birliği 27.05.2024 tarihinde somun ekmeğin 10 TL’den satılmasına dair karar almıştır. Alınan bu tarife değişikliği kararına karşı valiliğimiz tekrar itiraz edecek ve kanunun vermiş olduğu yetki çerçevesinde hukuki süreç başlatılacaktır.

Ülkemizde en pahalı somun ekmeği Elazığlı hemşehrilerimizin  tüketmesi için makul bir sebep görünmemektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN