Elazığ'da 7 Bin 93 Hektar Arazi Toplulaştırıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Elazığ'da 49 Bin 44 hektar alanda sürdürülen arazi toplulaştırma kapsamında 7 Bin 093 hektar alanda arazinin toplulaştırma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Aydın, devam eden çalışmalarla 49 Bin 44 hektar alanın 2019 yılı sonuna kadar toplulaştırılmasının hedeflendiğini aktardı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek Elazığ, Malatya ve Bingöl illerinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Aydın yaptığı açıklamada, çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi işlemine Arazi Toplulaştırması denildiğini ifade etti.

Arazi toplulaştırma çalışmalarının amacının tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirten Aydın,  arazi toplulaştırması ile birlikte diğer altyapı hizmetlerinin birlikte düşünüldüğünü kaydetti.

Aydın, bu düşünceyle 2018 yılında yapılan yasal düzenleme sonucu ülkemiz genelinde arazi toplulaştırma çalışması yapma yetkisi DSİ Genel Müdürlüğüne verildiğini anımsattı.

Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Elazığ’da 49 Bin 44 hektar alanda sürdürülen arazi toplulaştırma kapsamında 7 Bin 93 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirildiğini, devam eden çalışmalarla 49 Bin 044 hektar alanın 2019 yılı sonuna kadar toplulaştırılmasının hedeflendiğini duyurdu.

Aydın, Malatya'da 37 Bin 90 Hektar, Bingöl’de 9 Bin 753 Hektar Arazinin Toplulaştırıldığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN