Elazığ'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü Elazığ'da coşkuyla kutlandı.

Elazığ'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü Elazığ'da coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları programı kapsamında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Program gereği Zübeyde Hanım Caddesinde yapılması planlanan kutlamalar yağışlı hava nedeniyle Yakup Kılıç Spor Salonuna alındı.

Yakup Kılıç Spor Salonunda devam eden kutlama törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım,  8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demidağ, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, askeri ve emniyet teşkilatı personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sürdü.

VALİ KALDIRIM: CUMHURİYET GELECEĞİMİZİN TEMİNATI, DİRİLİŞİN SEMBOLÜDÜR

Törende konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Cumhuriyetin geleceğin teminatı, dirilişin sembolü olduğunu ifade ederek, şu sözlere yer verdi: "Bugün geçmişimizden aldığımız güçlü, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Tarih boyunca devletler, medeniyetler kurmuş hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük bir milletin, son kalesi olan Osmanlı Devleti son iki yüz yılını çok zor şartlarda geçirmiştir. İngiliz  istekleri ıslahat tedbirleri adı altında uygulanmış, azınlık okulları kurularak beşinci kol faaliyetleri için kadrolar yetiştirmiş ve imtiyazlı antlaşmalar yaparak ekonomisini çökerttikleri Osmanlı'yı hasta adam ilan edenler daha sonra bütün İmparatorluğu paylaşma planları yapmışlardır. Fakat hesaba katmadıkları bir şeyle karşılaştılar. O da Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden çıkıp İstiklal Marşımızda vücut bulan 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarın.'

Bu ruhla girdiğimiz İstiklal mücadelesinin zaferle sonuçlanması, dünya coğrafyasında sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulması ile değil, esaret altında yaşayan bir çok millete de örnek olacak bir ruh kazandırması ile sonuçlanmıştır.

O günden bugüne Cumhuriyetimiz aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milletini istikbal yolunda hızla ilerleten halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şekli olmuştur. İnanıyorum ki aziz milletimizin her ferdi, milletimizin küllerinden yeniden doğduğu bu özel günü büyük bir coşku ile idrak etmekte en samimi duygularla kutlamaktadır."

Vali Kaldırım'ın konuşmasının ardından Elazığ Belediyesi mehteran takımı konser verdi. Programda öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Program ödül töreni ile sona erdi.