Elazığ'da Dünya Çiftçiler Günü kutlandı

Elazığ'da Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla program düzenlendi. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ’da Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla program düzenlendi. 
Elazığ merkeze Değirmenönü Köyünde düzenlenen programa Program Kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ve İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün katıldı. 
Günün anlam ve önemine değinen İl Müdürü Karahan 1984 yılından beri her yıl 14 Mayıs gününün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlandığını belirterek, çiftçiliğin insanlık tarihi kadar geçmişi olan,  önemli mesleklerden biri olduğunu söyledi.
Ülkemizin eşsiz bir tarım potansiyeline sahip olduğunu belirten Karahan; “Dünya da olduğu gibi ülkemizde de tarımda modernleşme hızlı bir şekilde ilerliyor. Tarımsal işgücünün niteliğinin eğitim ile arttırılması tarımda verimliliği ve kaliteyi arttırdığı gibi istihdamı da arttıracaktır. Çiftçimizin teknolojik imkânlardan yararlanması ülkemizin kalkınması için zorunluluktur. Bizde bu zorunluluğun bilincinde olarak İlimiz çiftçilerini tarımdaki gelişen son teknolojilerden haberdar etmek adına eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.
Gelişmiş bütün ülkelerinde öncelikli gündeminin tarım olduğunu söyleyen Karahan; “ Bu vesile ile başta ilimiz çiftçileri olmak üzere tüm çiftçilerin ‘Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, ürününüz bereketli, kazancınız bol, geleceğinizin umutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Değirmenönü Köyü Muhtarı Mustafa ERGÜN ise köylerine yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek,  teşekkür etti.
 Ziyaretin ardından köy muhtarına çiftçilerle çekilmiş bir fotoğraf hediye edilerek, sebze fidesi dikimi yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN