Elazığ'da iki büyük cami bakım ve onarıma alındı

Elazığ'da İzzetpaşa ve Saray Camileri bakım ve onarıma alındı. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ'da İzzetpaşa ve Saray Camileri bakım ve onarıma alındı. 

İl Merkezinde bulunan ve şehrin en büyük camileri olarak bilinen İzzetpaşa ve Saray Camilerinde, önümüzdeki günlerde tadilat işlemlerinin başlatılacağı açıklandı. 
Camilerdeki bakım ve onarım nedeniyle iki caminin de iç bölümleri ibadete kapatıldı. 

İZZETPAŞA CAMİİ
İzzet Paşa Camii, il merkezinde tarihi eski hükümet konağının karşısındadır. 1866 yılında zamanın valisi Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından cami yeri satın alınarak yaptırılmıştır.1966 yılında kurulan dernek marifetiyle, çökmek üzere olan bu ibadethane Mayıs 1967'de yıktırılarak bugünkü İzzet Paşa Camisi yapılmıştır. Osmanlı mimari tarzında, çift minareli ve çift şerefelidir. Türkiye'de ilk asansörlü minareye sahip cami ünvanını almıştır. 20 metre çapında ana kubbesi, 25 adet de küçük kubbesi vardır. Minare yüksekliği toprak seviyesinden itibaren 55 metredir. Dış duvarları körpe yontma taşıyla kaplıdır. 

SARAY CAMİİ
Elazığ'ın eski camilerinden olan Saray Camii, saray beylerinden İsmail Pasa tarafından yapılmıştır. 450 m2 kare alan üzerine yapılmıştır. 1986 tarihinde dönemin belediye başkanı Prof. Dr. Mustafa Temizer tarafından yıktırılır. Eski jandarma kısmınında içeri alarak 2000 m2 alana kurulmuştur. alt katta dükkanlar olup üste cami şeklinde yapılmıştır. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN