Elazığ'da köpeklerin saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti

Elazığ'da köpeklerin saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ’da köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın hayatını kaybetti.

Olay, Elazığ merkeze bağlı Esentepe Mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre, Esentepe Mahallesi Kırçiçeği sokakta yaşayan 82 yaşındaki Çiçek Boztaş, sabah saatlerinde su doldurmak için mahalledeki çeşmeye gitti. Bu sırada 15’e yakın köpek sürüsü yaşlı kadına saldırdı. Saldırıda vücudunun birçok yerinden ısırılan kadın ağır yaralandı. Bu sırada bölgede hayvanlarını otlatan bir çoban olay yerine gelerek köpekleri uzaklaştırdı. Mahalle sakinleri ve kadının yakınları da olay yerine geldi. Sağlık ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler yaralı kadına ilk müdahaleyi yaptı. Hastaneye kaldırılan Çiçek Boztaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaşlı kadının cansız bedeni yapılacak otopsiden sonra Esentepe mahalle mezarlığına defnedilecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

MAHALLE SAKİNLERİ ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ
Elazığ’da 82 yaşındaki Çiçek Boztaş’ın köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından mahalle muhtarı ve vatandaşlar yetkililere seslenerek biran önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.  
Çiçek Boztaş’ın hayatını kaybettiği olayı anlatan görgü tanığı Mazlum Doğan Kıt, “Çiçek Boztaş, çeşmeye su almaya giderken 10-15 civarında köpeğin saldırısına uğradı. Biz sabah saatlerinde gördük, olayı fark ettik. Üstü başı yırtık halde, yaralıydı. İçler acısı bir haldeydi. İlk çobanlar tarafından görüldü. Bizde ses duyduk buraya geldik. Defalarca bunu ilgili kurumlara bildirdik. Pek sonuçlandıramadık bunu. Bu şimdinin olayı değil. Aylardır böyle, başıboş köpekler hep burada. Daha öncede çocuklara saldırdılar. Çocuklar okula gidip gelmekte sıkıntı çekiyorlar.” dedi.  

Olayın yaşandığı Esentepe Mahallesinin muhtarı İsmail Doğan ise defalarca yetkili birimlere bildirilmesine rağmen başıboş köpeklerin toplanmadığını söyledi. 
Doğan, “Bu konuyu daha önceden yetkililere bildirmiştim. Köpekler devamlı grup halende dolaşıyorlar. Bu konuda yetkililerin haberi var zaten. Gelip toplanmadı. Bu üzücü olay oldu. Hepimiz de üzülüyoruz. Cenaze sahiplerine başsağlığı diliyorum. Köpek sorunu uzun yıllardan beri var. Burası varoş bir mahalle. Köylerden, dışarıdan köpekleri getirip buraya salıyorlar. Üzücü bir olay. Kimse bu konuda ilgilenmedi. İnşallah belediye başkanımız, belediye yetkilileri bu konuya el atarlarsa çok memnun oluruz.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakini Medayin Demirbaş da yaptığı açıklamada, “Ben bu olay yaşandığında çalışıyordum. Olayı duyup geldim. Uzun süredir mahallemizde başıboş köpekler var. Defalarca belediyeye haber verildi. Yalnız herhangi bir girişimde bulunulmadı. 50’den fazla köpeğin mahalle içerisinde gezdiğine şahit oldum. Daha önce de bu bölgede köpekler saldırmışlardı. Böyle bir olayı yaşamak üzüntü verici. Bunlar bir insan ölmeden önce düşünülmesi gereken şeyler. Defalarca şikayet edilmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı. İllaki birinin mi ölmesi gerekecek. Zamanında çözüm üretmek mümkündü.” ifadelerine yer verdi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN