Elazığ'da Milli Ağaçlandırma Günü Coşkusu

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi Elazığ'da büyük bir katılımla gerçekleşti.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi Elazığ'da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Kampanya kapsamında 8. Kolordu Komutanlığı sahasında fidan dikimi töreni düzenlendi.

Programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Kutbeddin Demirdağ, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ELAZIĞ'DA 250 BİNİN ÜZERİNDE FİDAN DİKİLDİ

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, programda yaptığı konuşmada, Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde ülke genelinde dikimi gerçekleştirilen 11 Milyon fidanın 1 Milyonunun Bölge Müdürlüğü hinterlandında olan Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde dikildiğini aktardı.

Elazığ il sınırları içerisinde ise 250 binin üzerinde fidan dikildiğini belirten Çetiner, "Fidan dikimi yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve koy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethanelere ve sağlık ocağı bahçelerine kadar ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir." dedi.

"AĞAÇ BAYRAMI YAŞIYORUZ"

Programda konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Gerçekten bir ağaç bayramı yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Milli Ağaçlandırma günü ilan edilen 11 Kasım'da, dünya ağaçlandırma ve doğa severliğine geçecek, iz bırakacak bir etkinlikteyiz.  11 Kasım'da 11 Milyon fidan dikme hedefiyle başlatılan kampanya fazlasıyla amacına ulaştı. 11 Milyon fidan doğayla buluşmuş olacak. İlimizde de taahhüt edilen rakam 250 bindi ama müthiş bir sahiplenmeyle bu rakam 250'ni geçti.  Ağaçlandırma, çevrecilik, çevreye ve doğaya sahip çıkma bizim hem dinimizin bize emrettiği bir konu hem de medeniyetimizin bize öğrettiği, öğütlediği en önemli değerlerden birisidir.Dolayısıyla doğaya, çevreye sahip çıkma bizim dünya tarihine öğrettiğimiz ve önemsediğimiz konuların başında gelmektedir. Biz insanı merkeze alan ve baş tacı eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bizim anlayışımız dünyada çevreye ve doğaya en çok sahip çıkan anlayışlardan birisidir. Çok şükür ülkemiz son yıllarda sürekli orman varlığını arttıran, ağaç diken, doğayı koruyan bir anlayışla hareket etmektedir. Bu sene de bu etkinlikle bunu taçlandırmış oluyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar fidan dikti.

Programda ayrıca Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, vatandaşlara ücretsiz meyve fidanı dağıttı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN