Elazığ'da mukabele geleneği sürüyor

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği halkalarına yoğun şekilde katılan Elazığlılar, Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim'i hafızlardan dinlemenin hazzını yaşıyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, geçtiğimiz gün Diyanet TV ekranlarından yaptığı açıklamada, Elazığ'da bütün camilerde mukabele geleneğinin yaşatıldığını hatırlatarak, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun oyduğunu ifade etmişti.
İlimizin merkezi ve büyük camilerinde Ramazan ayı boyunca çeşitli vakitlerde devam eden mukabele tilavetlerinde din görevlilerinin yanısıra hafızlık eğitimi alan öğrenciler de görev alıyor.
İlimiz, Altınçevre Yatılı Erkek Kuran Kursu, Harput Hamdi Başaran Kuran Kursu, Abdullah Nazırlı ve Haydarbaba Kur'an Kursları’nda hafızlık yapan öğrencilerin okudukları mukabeleler vatandaşların beğenisini topluyorlar.
Altınçevre Yatılı Erkek Kuran Kursu Müdürü Yusuf Yazar, yaptığı açıklamada; “İl Müftülüğü’nün organizasyonu ile öğle namazında Saray Camii, İhsaniye Camii, Nailbey Camii, Tevfikiye Camii, Bölge Camii ve Mevlana Camii’nde; İkindi namazında ise; İzzetpaşa Camii, Saray Cami, İhsaniye Camii ve Yeşil Cami’de sadece bizim kursumuzdan toplam 18 hafız öğrencimiz mukabele okumaktadır” dedi.
Yazar açıklamasının devamında; İlimizdeki Kur’an Kurslarının verimini arttırmak için büyük gayret sarfeden İl Müftümüz Sayın Yusuf Sarıkaya’ya teşekkür ederek; mukabele geleneği ile hafızlık yapan öğrencilerinin toplum önüne çıkmaya alıştıklarını ve aynı zamanda ezberlerini güçlendirdiklerini ifade etti.

Kaynak: Elazığ İl Müftülüğü
 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN