Elazığ'da sahte peygamber iddiası

Elazığ sahte peygamber iddiasıyla çalkalanıyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ'da faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun kurucusu ve yönetim kurulu başkanının Allah adına konuştuğu, 500'e yakın müridinin de bu şahsı peygamber ilan ettiği iddia edildi.

Sahte peygamberin müridleri arasında bazı işadamlarının ve tanınmış isimlerin olduğu da öğrenildi.

VEFA DER'DEN SERT TEPKİ

Türkiye Vefa Der Genel Başkan Yardımcısı  Savaş Karadağ, Allah adına konuşan sahte peygambere ve ona inananlara sert bir dille tepki gösterdi.

Savaş Karadağ, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:  "Şehrimiz içerisinde, bugüne kadar birçok yalancı gördük. Lakin son zamanlarda kutlu şehir Elazığ daha önce germediği hadsiz, alçak bir yalancı ile karşı karşıya. Bu alçak yalancı mahluk, etrafındaki avaneleri ile birlikte Hz. Allah adına konuşarak Hz. Kuran'ı işaret edip yüce kitabımıza iftira atarak kutlu nebi Hz. Muhammed Mustafa'yı itibarsızlaştırma cüretinde bulunarak, afyonlanmış, mankurtlaştırılmış müritleri tarafından haşa peygamber ilan edilmiş, kendisi ölse dahi hanımı ile evlenilmesi haram kılınmış olup, inandık, iman ettik diyecek kadar, siratimüstakimden uzaklaşmış, aşağıların aşağısı olan esfelesafilin derecesine inmişlerdir.

Lakin bu alçaklığa, bu namertliğe inanan, bu şahıs peygamberdir diyen birçok aklıselim sandığımız ama aklını yitirmiş, iş dünyasından arkadaşlarımızdan insan müsfeddelerinin biat ettiğine şahit olduk. Bu yüce toplumu tamamen müşrik gören, kendilerine biat etmeyenleri kafir ilan eden, İslam'ın kutsallarına saldıran bu kişilerin sayısı 450-500'e ulaşmıştır. Bingöl, Diyarbakır, Batman ve başta Elazığ olmak üzere, illerde sözde tebliğ çalışmaları yapıp, kendilerine biata çağırmaktalar. Onların Kuran diye kendi akıllarına İslam'a davet diye kendi içlerinden seçtikleri museylemetul kezzab olan  sözde peygamberlerinedir. Bunların bu yalanlarına, kelime oyunlarına asla kanılmamalıdır. Buradan sesleniyoruz; Ey alçaklar, ey Allah adına yalan ifsat edenler; Sizde hiç ar, haya, edep, utanma, şeref yok mudur ki annenizi, babanızı, kardeşlerinizi, evlatlarını kafir ilan edip bir alçağın sözlerine kanarsınız. Ey Kuran'a iftira atanlar; hangi surede, hangi ayette Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) son peygamber olmadığını çıkardınız da kendinize bir peygamber devşirdiniz. Sizi iddianızda mertliğe çağırıyoruz. Buyurun bize söylediklerinizi bu millete de söyleyin.  söyleyemezsiniz, çünkü yalanın cesareti olmaz. Arkanızdaki bağlantıyı açıklayın. Ağzınızdaki bu sözler bu aziz şehir Elazığ'ın topraklarında  çıkacak sözler değildir. Bu şerefsizliğe sizi kim itti. Bu yalan için size ne ödediler. Ey kutlu şehir Elazığ halkı; bu hadsizliğe dur deme zamanı. Eğer insan kutsalları uğruna mücadele etmeyecek ise, bu alçaklığa dur demeyecek ise yarın huzuru mahşere hangi yüzle çıkılacak. Biz Türkiye Vefa Derneği olarak gerek şehrimizde, gerek ülkemizde oluşan bu gibi akımlara karşı tavrımızı net olarak koyduk. Bugün de bu alçaklarla mücadele edeceğimizi halkımıza beyan ederiz. Bu bağlamda gerek il müftülüğümüz ile yaptığımız değerlendirmede, gerek Cumhuriyet savcılığımız ile gerek kolluk kuvvetlerimiz ile resmi bütün başvurularımızı yapmış bulunmaktayız. Devletimiz gereğini yapacaktır. Toplum hassasiyeti göz önünde bulundurularak bu şer yuvasının biran evvel dağıtılması ve dahi müritlerinin evlatlarımızı daha fazla zehir bulaştırmadan zap edilmesi, gerisindeki kişi ve kişilerin ortaya çıkarılması, karanlık güçlerin ortaya çıkarılması  hususu araştırılarak, bu nifak tohumunun  aslında kimler tarafından ekilmeye çalışıldığı biran önce tespit edilip gerekli cezai muayedenin muhakeme tarafından verileceğinden hiçbir endişemiz yoktur. Bizlerin yapması gereken, herkes ailesine sahip çıksın. Evlatlarımızdan birinin dahi bu aşağılık yola girmesi hepimizi yaralar. Bu şehrin kıymetli alimleri, mollaları, kanaat önderleri, cami hocalarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı, il müftülüğümüz  imani ve islahi konularda artık ellerini biraz daha taşın altına koymak zorundalar.

çocuklarımızın dini, imanına göz diken, kuransız, peygambersiz bir din yaşamaya çağıran bu zındıkı ekberlere cevaplarını ilmi yollardan vermelerini temenni ediyoruz. Kıyamete kadar din İslam, kutap Kuran, Peygamber Hz. Muhammed mustafa'dır. Bu da ehli sünnet yoludur. Bundan gayrı ne varsa fasıkların yoludur."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN