Erdil: Terör örgütü Türkiye'de eylem yapamaz noktaya geldi

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Türkiye'de terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda son üç yılda 7 Bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini, Bin 115 teröristin de ikna süreçleriyle ve kendiliğinden teslim olduğunu belirterek, 'Terörle mücadelede geçen üç yılda çok önemli başarılar elde edilmiştir. Çok önemli bir kritik eşiğe ulaşılmıştır. Artık terör örgütü Türkiye'de eylem yapamaz noktaya geldi.' dedi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik
İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil ve beraberindeki Bakanlık yetkilileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla oluşturulan ve 2 yıldır devam eden İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) kapsamında Elazığ Valiliğinde düzenlenen toplantıya katıldı. 
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, İçişleri Bakanlığı'nın kamu güvenini, kamu düzenini sağlamak, tam güvenliği tesis etmek ve bunu sürdürebilir kılmak ve bununla ilgili teknik düzenlemeleri geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptığını kaydetti. 

2 GÜNLÜK ÇALIŞMA ZİYARETİ
Hizmetlerin merkezi bir düzenleme ile koordine edilerek, mülki idare amirleri vasıtasıyla vatandaşlara sunulduğunu belirten Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, "Bu çerçevede yaklaşık 2 yıldır Sayın bakanımızın talimatıyla geliştirilen izleme, değerlendirme sistemi projesi kapsamında bugün güzel ilimiz Elazığ'dayız. Bu proje çerçevesinde Elazığ ilimizin İçişleri Bakanlığının ilgili birimlerini değerlendirmek hususunda ben ve 9 arkadaşımla beraber, iki günlük çalışma ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Bugün ikinci gününü gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. 

"İZDES PROJESİ İLE TAŞRADAKİ ÇALIŞMALARIMIZI BAKANLIKTAKİ POLİTİKALARLA UYUMLU HALE GETİRİYORUZ"
İZDES Projesi kapsamında 81 ilde izleme ve değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Erdil, "Biz geçen iki yıl içerisinde bütün bakan yardımcılarımızla 81 ilimizi bu ayın sonu itibariyle tamamlamış olacağız. 81 ili gezmiş olacağız. Bu projede, çalışma ziyaretlerimizde öncelikle taşradaki illerimizdeki hizmet kapasitesini ölçümlemek, değerlendirmek, bununla birlikte merkez ve taşra arasındaki iletişimi biraz daha farklı bir dille, farklı bir tarzla, üslupla sürdürüyor ve geliştiriyoruz. Taşradaki çalışmalarımızı bakanlıktaki politikalarla uyumlu hale getirmek, yine taşrada değerlendirmeler, öneriler, istekler, şikayetleri alıp merkeze taşıyıp bakanlıktaki stratejilerimizi bu istikamette şekillendirmek, ayrıca illerimizde var olan, özellikle valiliklerimiz ve il müdürlerimiz vasıtasıyla geliştirilen güzel uygulamaları kurumsal hale getirip, bunları yaygınlaştırmak ve uygulamaları geliştirmeyi bu projeyle beraber sürdürmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 

"ELAZIĞ'DAKİ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİK"
Elazığ Valiliği koordinasyonunda yaklaşık 2 saat süren toplantıda kentteki çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, "Öncelikle iç güvenliğe ilişkin sorunlarımızı Elazığ özelinde değerlendirdik. Elazığ'daki çalışmaları yüksek bir verimlilik, kapasiteyle gerçekleştirildiğini izledik. Ancak malum Türkiye çok uzun süredir terörle ilgili mücadelesini de doğal iç güvenliğin parçası olduğu için değerlendirdik." dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KRİTİK EŞİĞE ULAŞILMIŞTIR"
 Terörle mücadelede geçen üç yılda çok önemli başarılar elde edildiğini vurgulayan Erdil: "Çok önemli bir kritik eşiğe ulaşılmıştır. Artık terör örgütü Türkiye'de eylem yapamaz noktaya geldi. Bu terör örgütüne ilişkin mücadele yüksek bir kapasite ile, yüksek bir takip, operasyon izleme, sahayı boşluksuz gözetleme noktasında sürdürülen çalışmalar ülkemizin özellikle doğu ve güney doğusundaki coğrafyada etkin olarak devam etmektedir." ifadelerine yer verdi. 

"TÜRKİYE ULAŞTIĞI NOKTADAN TEKRAR GERİYE DÖNMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
En son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyonların devam edeceğini belirten, Edil, şunları kaydetti: "Terör örgütü geçen 3 yıl içerisinde yaklaşık 7 Bine yakın terörist etkisiz hale getirildi. Bu süre içerisinde 1115 terörist ikna süreçleriyle ve kendiliğinden teslim olma ile Türkiye'de kolluk kuvvetlerimize teslim edildi. Geçen süre içerisinde teröre katılım en az noktaya indi. Bu istikamette çalışmalar aynı hızla ve aynı kapasiteyle sürdürülecek. Burada Türkiye ulaştığı noktadan tekrar geriye dönmesi söz konusu değildir. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar hem sahadaki operasyonlarımız devam edecek. Malum bugün itibariyle Kran-10 operasyonuyla Hakkari bölgesinde terör örgütünün dağdaki barınması, kış üslenmesine geçmesini engellemek için 3 aydır operasyonlar sürdürülüyor. Kıran-1 ile başlayan operasyonlar bugün Kran-10 ile sürdürülmeyle devam ediyor. Bugün Türkiye'de dağlarda terörist barınmasına imkan verilmeyecektir. Jandarmamız ve özel harekat birimlerimiz bu istikamette çok etkin çalışmaları sürdürüyorlar."

STK'LARLA TOPLANTI DÜZENLENECEK
Bakan Yardımcısı Erdil, İZDES kapsamında çalışmaların ikinci ayağında Elazığ'daki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve okul aile birlikleri yöneticileriyle bir araya gelerek değerlendirmeler yapacaklarını aktardı. Erdil, ayrıca Elazığ programı kapsamında şehit ailelerini, yakınlarını ve gazileri de ziyaret edeceklerini söyledi. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN