Eskibağlarda 5. Bağ Bozumu Şenliği

Sivrice ilçesi Eskibağlar'da bağ bozumu şenliğinin beşincisi düzenlendi.

Eskibağlarda 5. Bağ Bozumu Şenliği

Sivrice İlçesi Eskibağlar’da, Bağbozumu Şenliği Düzenlendi. Şenlik sabah Saatlerinde alanının gezilmesi ve tanıtımı ile başladı. Ardından şenliğe katılanlar üzüm hasadına katıldı.

Daha sonra toplanılan üzümlerin ezme işlemine geçildi. Hazırlanan Şırayı tadan katılımcılar için canlı müzikte yer aldı. Şenlik 5 yıldır Eylül Ekim aylarında yapılıyor. Şenliğe katılmak için ise rezervasyon yapmak gerekiyor. Eski Bağlar İşletme Sorumlularından Hilal Aral, şenliğe yoğun ilgi olduğunu ifade ederken, “Mutluyuz insanların ilgisini alakasını gerçekten burada bir değer kattığımızda Elazığ’a turistik olarak bir değer verdiğimizde değer kattığımızda inanıyoruz. Yurt dışından da gelen oluyor Amerika'dan da gelen oluyor. Misafirlerimiz geldiğinde mesela uçakla şehir dışından biz onları uçaktan alıp otelimize kadar getirebiliyoruz öyle bir hizmetimiz de var” dedi.

Şenlikler dışında ise Eski Bağlar yıl boyunca haftanın yedi günü ziyarete açık. Ayrıca butik otelde misafirlerini ağırlayan mekanda dünya mutfağı ve Elazığ yöresine ait yemekler de çeşitleri ve lezzeti ile beğeni topluyor.