1 Mayıs Haberleri

1 Mayıs Haberleri

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’tan uyarı!

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde özellikle 13-15 yaş arası çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. Elektronik sigaranın tıpkı sigara gibi çeşitli kimyasallar ve bağımlılığa yol açacak düzeyde nikotin içerdiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Ülkemizde satışı yasak olmasına rağmen denetim yetersizliği ve ihlallere göz yumulması nedeniyle gençlerimizin hayatı tehlikeye atılıyor” dedi.

Başkan Telçeken: İşçinin hakkı her zaman önceliğimizdir

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

KGM Elazığ işçi alımı kura sonuçları açıklandı 

KGM işçi alımı kura sonucu sorgulama ekranı, 30-31 Mayıs tarihlerinde tamamlanan kura çekilişinin ardından isim listesi ile yayımlandı. 

Fırat’tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliğinin açılışı yapıldı

Elazığ’da “Fırat’tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliğinin” açılışı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Bilim Şenliği 30 -31 Mayıs ve 1 Haziran 2023 tarihlerinde saat 09.30 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek.

Prof. Dr. Yasemin Açık:  Tütün Kullananlar Çevrelerindeki Kişilerin Yaşam Hakkını Ellerinden Alıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Dünyada her yıl 1,2 milyon kişinin ‘pasif içicilik’ veya ‘pasif etkilenim’ olarak adlandırılan tütün dumanına maruz kalma nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Açık, “Tütün dumanında bulunan dört binden fazla kimyasal, çocukluk çağı kanserlerinden kalp krizine uzanan hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Tütün kullananlar, kullanmayanların da yaşam hakkının ellerinden alınmasına yol açabiliyor” dedi.  

Başkan Şerifoğulları’ndan 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü kutlama mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vergi Ödemelerinde Son Gün 31 Mayıs

Elazığ Belediyesi, emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerinin ilk taksiti ile 7256 kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3. taksit son ödeme süresinin 31 Mayıs 2021 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Prof. Dr. Açık, Sigara İçenleri COVID-19’a karşı Uyardı

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Sigara kullanımının COVID-19 açısından büyük bir risk oluşturduğunu, konuya ilişkin olarak yapılan çalışmaların; sigara içenlerin, içmeyenlere göre COVID-19’a yakalanma ve hastalığı daha ağır geçirme riskinin de fazla olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Engel sadece sevgiyle aşılamaz

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Elazığ Şube Başkanı Engin Kırçıl, 11 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Alışveriş Merkezleri Dezenfekte Edildi

Elazığ'da 11 Mayıs'ta açılmaya hazırlanan AVM’ler ve iş merkezlerinde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirildi.

Kapalı Çarşı, Buğday Meydanı ve Kuyumcular Açılıyor

Elazığ'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan Kapalı Çarşı, Buğday Meydanı ve Kuyumcu esnafının 11 Mayıs'tan itibaren yeniden hizmete açılması kararlaştırıldı.

Cuma Hutbesi yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 31 Mayıs 2019 Cuma Hutbesini yayımladı. 

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner 31 Mayıs tarihi, tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin artırılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 'Dünya Tütünsüz Günü' olarak ilan edildiğini ve çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığından Ramazan Bayramı tedbirleri

İçişleri Bakanlığı, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla karayollarında güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardı. Bakanlık, 9 günlük bayram tatili olmasına rağmen trafik denetimlerini 31 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında 11 gün süreyle gerçekleştirecek.

Emeklinin bayram ikramiyesi 31 Mayıs'ta

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 31 Mayıs’ta ödeyeceğiz" dedi.