150 Haberleri

150 Haberleri

Yurt dışı çıkış harcı zamlandı

Yurt dışı çıkış harç ücreti bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 150 liradan 500 liraya yükseldi.

Kredi kartlarında yeni dönem yarın başlıyor! 

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yarından itibaren 750 TL'den 1500 TL'ye çıkarılıyor. Birçok banka konuyla ilgili olarak kullanıcılarına mesaj yoluyla bildirimde bulundu.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

İşçi alımının kura sonuçları açıklandı

Elazığ'da kamu kurum ve kuruluşlarında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 150 işçi alımı için kura çekilişi yapıldı.

Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin yapımına başlandı 

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Palu-Kovancılar arasındaki 150 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlandı. 

Cep telefonu faturalarına zam geliyor! 

Cep telefonu faturalarına 1 yılda yüzde 150 zam gelmişti. Vatandaşı isyan ettiren zamlar nedeniyle BTK şikayet yağmuruna tutuldu. Bu yılın zamları için tarih belli olurken BTK yeni zamlarda tavan fiyat uygulayacak.

Elazığ’ın iki ilçesine müjdeli haber!

150 yataklı Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin temel atma çalışmaları başladı. 

Bu haber evlilik planları yapanları yakından ilgilendiriyor!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başladı. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına dair ayrıntılar belli oldu.

Elazığ’ın Deprem Dronuna TÜBİTAK’tan Onay 

Akın Teknoloji ve Savunma Sanayi Sistemleri tarafından ‘’1507 Teknoçaba Programı’’  kapsamında gerçekleştirilen  ‘’Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İlk Müdahaleye Yönelik Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Temelli Drone Sistemi Geliştirilmesi’’ projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin ihalesi kesinleşti 

Palu-Kovancılar 150 Yataklı Devlet Hastanesi yapım işi ihalesi kesinleşti. 

Elazığ’da 46 Projeye 150 Milyon TL Hibe Desteği 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme kurumu 13. başvuru çağrı Dönemi’nde 46 adet projenin kabul edildiğini duyurdu. 

Bakan Kacır, Elazığ’da 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi... Ziyaretlerine AK Parti İl Başkanlığından başlayan Bakan Kacır toplantıda yaptığı açıklamada, Elazığ’daki işletmelere 150.000 TL’den 400.000 TL’ye kadar finansman desteği sağlayacaklarını açıkladı. 

Gram altın rekor kırdı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 27 ay sonra bir ilke imza attı. Gram altın TCMB'nin faizi yüzde 8,5'den yüzde 15'e çıkarması sonrası Dolar/TL kurunun 24 üzerine çıkmasıyla 1500 TL seviyesine ulaştı.

Altın yeni rekor kırdı!

9 Haziran 2023 altının onsu 1.965,09 dolardan işlem görürken gram altın 1480 lirayı görerek rekor kırdı. Yaz aylarında 1500'lü rakamların görülebileceği konuşuluyor. İşte haftanın son işlem gününde altın fiyatları....

Elazığ Belediyesi’ne alınacak 150 işçinin isim listesi belli oldu

Elazığ Belediyesi’nin geçici olarak istihdam etmek üzere 5 ay 29 gün süreli alacağı 150 işçinin isim listesi belli oldu. 

Elazığ Belediyesi 150 geçici işçi alımı yapacak 

Elazığ Belediyesi 150 geçici işçi alımı yapacağını duyurdu.

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bakan Bilgin, “Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok” dedi. 

Elazığ'da Okul Sporları Voleybol Müsabakaları başladı

Elazığ'da Okul Sporları Voleybol Müsabakaları, 150 sporcunun katılımıyla başladı.

Elazığ'da akıllara durgunluk veren kaza: Kupası açılan kamyonet çocuk parkına daldı

Elazığ'da kupa kısmı açılan kamyonet, yaklaşık 150 metre sürüklenerek çocuk parkına daldı. Kamyonet sürücüsünün ağır yaralandığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Kitap Fuarı 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Elazığ Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, 9 günde 150 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı.

Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 yılda 8 bin hayvan tedavi edildi

Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 yılda 8 bin hayvan tedavi edildi. Şu anda 150 köpek ve 20 kedinin bulunduğu merkez, aynı zamanda toplamda 2 bin 130 hayvanı da sahiplendirdi.

Elazığ'da balıkçı, yarım saatlik mücadelenin ardından dev turnayı olta ile tuttu

Elazığ'da sportif olta balıkçılığı yapan Fatih Yayar, 20 kilo ağırlığında 150 santim büyüklüğündeki Fırat Turnasını 30 dakikalık mücadelenin ardından tutarak tekneye çıkarmayı başardı.

30 Ağustos'un 100'üncü yıl dönümünde Ağrı Dağının zirvesinde bayrak açtılar

Elazığ'a yaklaşık 150 milyon euroluk yatırım yapıp 3 bin 500 kişiye de istihdam sağlayan Saka Holding yöneticileri, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Ağrı Dağına tırmanıp bayrak açtı.

Elazığ'da 1 ton 150 kilogram kaçak avlanan balık yakalandı

Elazığ'da 1 ton 150 kilogram sazangiller familyasına ait yasak dönemde avlanmış balık ele geçirilirken, 2 kişiye toplam 14 bin 858 TL para cezası kesildi.

Elazığ'da balıkçılar ağa takılan dev turnalar karşısında şaşkına döndü

Elazığ'da balıkçıların ağına 150 ve 130 santim boyunda dev turna balıkları takıldı. 50 ve 30 kilogram ağırlığında olan balıklar satışa çıkarıldı.

150 Geçici işçi alımı için başvuru tarihi belli oldu

Elazığ Belediyesi'ne alınacak 150 geçici işçi için başvuru tarihi belli oldu.

Valizinden 8 kilo uyuşturucu çıkan zanlı tutuklandı

Elazığ'da polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptığı çalışmada, valizinden 8 kilo 150 gram kubar esrar maddesi çıkan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Valizinden 8 kilo uyuşturucu çıkan şüpheli gözaltına alındı

Elazığ'da polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptığı çalışmada, valizinden 8 kilo 150 gram kubar esrar maddesi çıkan şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı.

Elazığ Belediyesi 150 geçici işçi alacak

Elazığ Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalıştırmak üzere İŞKUR aracılığı 150 geçici işçi alacak.

Milletvekili Metin Bulut'tan yüzme ve dalış sporcularına destek

Dünya rekortmeni, serbest dalış milli sporcusu Birgül Erken, 'Edirne'den Kars'a Serbest Dalış Şampiyon Avı Projesi' başlattı. Milli sporcu, Proje kapsamında 6 ilde 150 sporcu eğitmeyi hedefliyor.