20 Haberleri

20 Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına yeni indirim geliyor! 

Akaryakıt fiyatlarında indirimlerin devam etmesi bekleniyor. Benzin, motorin ve LPG'de rakamlar da değişirken zam ve indirim haberleri de üst üste gelmeye devam ediyor. Akaryakıt alacak araç sürücüleri ise güncel tarifeyi merak ediyor. İşte milyonlarca araç sahibi için 16 Eylül 2024 benzin, motorin ve LPG fiyatları.

Erol, Kahramankazan’da hemşehrileriyle buluştu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenen Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali kapsamında, Milletvekili Gürsel Erol Elazığlı hemşehrileriyle bir araya geldi. Festival, Elazığ Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenleniyor ve Elazığ’ın kültürel zenginliklerini Ankaralılarla buluşturmayı amaçlıyor.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Gezeravcı, Uzay Komutanlığı'na atandı

Uzaya çıkan ilk Türk astronot olan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı, 2024 Yılı Genel Atamalar' ile Uzay Komutanlığı emrine atandı.

Milletvekili Açıkkapı: Elazığ’a 20 yılda yapılan yatırımları açıkladı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’da gerçekleştirilen enerji yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özkan, 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılını değerlendirdi

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından açıklamalarda bulunarak, Ak Parti’nin 22 yıllık iktidarlık sürecinde eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını söyledi.

Bahşi, yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, kaliteli bir eğitim sunabilmeleri adına eğitim çalışanlarının gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

Elazığ Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye seti desteği

Elazığ Belediyesi 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye seti ve okul çantası desteğinde bulundu.

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

Efe: Vatandaşın adalete olan güvenini artıracağız

Elazığ Barosu 2024 -2025 Adli Yıl Açılış Töreni, çok katılımlı bir programla gerçekleştirdi.

Kovancılar’da yol yapım çalışmaları sürüyor

2024 yatırım programı kapsamında Kovancılar’da, yol yapım çalışmaları sürüyor.

Ağustos ayı ihracat oranları belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos Ayı İhracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ağustos ayında 20 milyon 639 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Ders kitapları sıralardaki yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.

Türkiye'nin vergi rekortmenleri açıklandı! İlk sırada kim yer aldı

Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla ve Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile birlikte, Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde hayata geçirilen ve 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan Kur’an Kursunda incelemelerde bulundu.

Okul servisleri tarifesi açıklandı

Elazığ’da 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı okul servisi fiyat tarifesi açıklandı.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılı temmuz ayında Elâzığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı. Buna göre Elâzığ’da 158 bin 924 trafiğe kayıtlı araç bulunuyor

Altında rekor üstüne rekor! 

21 Ağustos 2024 gram altın fiyatı serbest piyasada 2742 TL'den güne başlıyor. Kapalıçarşı'daki kuyumcularda ise işlemler 2762 – 2802 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. FED'den 0,50 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin artması, dolar endeksinin 101,40 ile yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve içeride kurlarda yaşanan hareketlilik gram altında yükselişi tetikliyor.

Valorant topluluk turnuvası düzenlendi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın gençlere, spora ve sporcuya destek olmak amacıyla şehre kazandırdığı Elazığ Belediyesi E-Spor Merkezi’nde düzenlenen 2024 Ağustos Valorant Topluluk Turnuvası tamamlandı. 10 takımın mücadele ettiği turnuvayı Raising, şampiyonlukla tamamladı.

Elazığ Havalimanı Temmuz ayı yolcu sayısı açıklandı

Elazığ Havalimanı 2024 Temmuz ayı yolcu ve yük taşımacılığı trafiği açıklandı.

Canın sağolsun Gizem

Elazığlı Milli Boksör Gizem Özer, Paris 2024 Olimpiyatları”nda ilk maçından mağlup olarak veda etti.

Vali Hatipoğlu: KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Kıbrıs Barış Harekatının 50’nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Keleş: Polis Meslek Eğitim Merkezi 2025 yılında hizmete başlayacaktır

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş 2021 yılında ihalesi yapılan Polis Meslek Eğitim Merkezi ile ilgili güncel bilgileri paylaştı. Milletvekili Erol Keleş Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin fiziksel gerçekleşme oranının bugün itibariyle `’ları geçtiğini ifade ederek 2025 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

YKS Türkiye Birincisi Arda Taşdemir, Müdür Yiğit İle Bir Araya Geldi

2024 YKS Türkiye Birincisi olan Arda Taşdemir Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Başkan Alan: Bakan Kurum’dan ilimize bir lojistik merkez kurulması konusunda destek talep ediyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimizi ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a 2020 ve 2023 depremlerinden sonra yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, olası Tunceli ve Bingöl depremlerinde yaşanacak olumsuzluklara ilk müdahale eden ilin Elazığ olacağı gerçeğinden hareketle ilimize lojistik merkez kurulmasına destek olması noktasında çağrıda bulundu.

Baskil Çavuşlu Köyü bağlantı yolunda çalışmalar devam ediyor

Yol bakım-onarım ve asfalt çalışmalarını sürdüren Elazığ İl Özel İdaresi, kırsalda yaşayan vatandaşların daha konforlu yollarda seyahat edebilmeleri adına şehrin her noktasına ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2024 yılı yatırım programında bulunan Baskil İlçesi Çavuşlu Köy yolunda çalışmalar hızla devam ediyor.

Başkan Küçük: Emekliler harçlık değil, hakkını istiyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, en düşük emekli maaşına yapılan zam ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “3 milyon 200 bin emeklimizin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artış, asla kabul edilemez” dedi.

Elazığ'ın vergi rekortmenleri belli oldu

Elazığ Defterdarlığı, 2022 yılı Elazığ'da ki ilk 100 vergi rekortmenini açıkladı.

YKS sonuçları açıklandı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını bildirdi.

Vali Ömer Toraman’dan veda mesajı

Elazığ Valiliği görevini 2021 yılından beri yürüten Doç. Dr. Ömer Toraman, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Çanakkale Valiliği’ne atandı. Çanakkale Valiliği’ne atanan Vali Toraman, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.