2020 Yılı Haberleri

2020 Yılı Haberleri

Kartakgül: Elazığ, üvey evlat muamelesini hak etmiyor!

Vefa Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, Elazığ’ın behemehal afet bölgesi ilan edilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Kartakgül, 24 Ocak 2020 yılında yaşanan Elazığ depreminde binaların yeterince yıprandığını belirterek açıklamasında şunları söyledi:

Bu konudan Vali Bey haberdar mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da insanları büyük bir paniğe sevk etti. 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremde olduğu gibi trafik kilitlenmiş insanlar kendisini sokağa atmıştı. Depremin vurduğu illerde bir yandan arama – kurtarma çalışmaları devam ederken, art arda süren artçı sarsıntılar ise insanları büyük endişeye sevk ediyor.

Elazığ'da yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi hizmete girdi

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alarak yıkılan ve ardından TOKİ tarafından yapılan Mustafa Paşa Aile Sağlığı Merkezi hizmete girdi.

Depremde yıkılan binanın yanındaki apartmanda asılı kalan dolap kuşlara yuva oldu

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar alan bir bina yıkıldı. Bina yıkımı esnasında 5. katta bulunan bir dairenin dolabı yan binadaki apartmanın duvarında asılı kaldı. O mutfak dolabı şimdilerde kuşlara yuva oldu.

Elazığ'ın 2021 yılı nüfusu belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Elazığ'ın nüfusu 2021 yılında 588 Bin 088 oldu. Elazığ'ın 2020 yılı nüfusu 587 Bin 960 olarak açıklanmıştı.

Elazığ'da 10 ayda 269 milyon 616 bin dolar ihracat yapıldı

2020 yılının ilk 10 aylık döneminde toplam olarak 129 milyon 397 bin dolar ihracat yapıldığını aktaran Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, 2021 yılın ilk 10 aylık döneminde ise 269 milyon 616 bin dolar ihracat yapıldığını söyledi.

Arslan:'Elazığ toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladı'

Elazığ depremi ve tüm dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) sürecine rağmen şehrin kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı tablosunu geride bırakarak bir çok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını aktardı.

Elazığ 2021'e rekor ihracatla başladı

Elazığ'ın 2021'e rekor ihracatla başladığını belirten ETSO Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılında Ocak-Şubat toplamında 21 milyon 862 bin dolar ihracat yapılırken, 2021 yılının aynı döneminde 51 milyon 308 bin dolar ihracata ulaştığımızı görmekteyiz. Geçen yıl toplamında 166 milyon 187 bin dolar ihracat yapılırken bu yıl bu rakamın üçte biri oranına ilk iki ayda ulaşmış bulunmaktayızdedi.

Yılbaşı kısıtlamasıyla deprem bölgesi Elazığ'da sessizliğe büründü

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ülke genelinde olduğu gibi 2020 yılında 2 deprem yaşayan Elazığ'da da cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Elazığ'da vatandaşlar depremsiz ve salgınsız bir yıl diledi

Elazığ'da 2020 yılına 6.8'lik depremle başlayan ve 5.3'lük depremle bitiren, bunların yanı sıra Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele eden vatandaşlar, depremsiz ve salgınsız bir yıl diledi.

Baraj Gölleri Balıklandırılıyor

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonlarında 2020 yılı yavru balık üretim hasat dönemi başladı. 

Konut fiyatları yıllık bazda yüzde 25,8 arttı

Konut fiyat endeksi 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 25,8, reel olarak ise yüzde 12,6 oranında arttı.

Kurulan şirket sayısı Ağustos'ta azaldı

2020 yılı Ağustos ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 8,33 azalış oldu.

Başkan Ulaş: 2020 Yılında En Çok Elazığ Esnafı Mağdur Oldu

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 2020 yılında en çok Elazığ esnafının mağdur olduğunu ifade ederek 6. bölge teşviklerinden yararlanan Elazığ'ın, 4. bölge teşvik kapsamına alınmasının kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Fırat Üniversitesi dünyada adını duyurmaya devam ediyor

Fırat Üniversitesi, 2020 yılı Shanghai Ranking Dünya Üniversiteler Akademik alan Sıralamaları listesinde farklı alanlarda yer almaya ve dünyada adını duyurmaya devam ediyor.

Bursluluk Sınavı 5 Eylül'de Yapılacak

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının 05 Eylül 2020 Cumartesi günü yapılacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi müjdeyi açıkladı: Karadeniz'de doğalgaz keşfettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen tarihi müjdeyi açıkladı.

KARDEMİR 2020’nin ilk yarı yılında 267,8 milyon zarar etti

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR), 2020 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarını açıkladı. Şirket, ilk yarıyılı 323,6 milyon TL FAVÖK (Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar) ve 267,8 milyon TL konsolide dönem net zararı ile kapattı.

İnşaat maliyet endeksi aylık yüzde 0,78 arttı

2020 yılı Haziran ayında inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,47 arttı.

FKA, Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programını Başlattı

Fırat Kalkınma Ajansı TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 2020 Yılı Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programını başlattı.

Yılın İlk Yarısında 155 Marka Başvurusu Yapıldı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) verilerine göre 2020 yılı ilk altı aylık döneminde Elazığ’dan 155 marka başvurusu yapıldı.

Kurban Satış ve Kesim Yerlerinde Hazırlıklar Sürüyor

Elazığ Belediyesi pandemi tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliği çerçevesinde yürüttüğü Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdürüyor. 

En Güzel Doğum Günü Hediyesi

2020 Yılı Liselere Geçiş Sınavında (LGS) tüm soruları doğru cevaplandırarak birinci olan Sudenaz Yıldız, birincilik haberini doğum gününde öğrendi. Yıldız, birincilik haberinin en güzel doğum günü hediyesi olduğunu söyledi. 

2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı Başvuruları  Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun yatırım proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanmasının sağlanması amacıyla 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı başvuruları başladı.

Hububat Hasadı Başladı

Elazığ'ın önemli ürünlerinden olan hububatta 2020 yılı hasat sezonu başladı.

İl Özel İdaresi Asfalt Sezonunu Açtı

2020 yılında önemli bir asfaltlama hedefi ile sezona hazırlanan İl Özel İdaresi havaların ısınması ve asfaltlama açısından uygun sıcaklığa ulaşılması nedeniyle düzenlenen bir programla sezonu başlattı. 

2020 Yılı KÖYDES Programları Açıklandı

Elazığ İl Özel İdaresi, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) kapsamında 2020 yılı içerisinde 47 projeyi uygulamaya geçirecek. Projeler için 47 Milyon 754 Bin 137 TL harcama yapılacak. 

Elazığ İhracatı Yara Aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2020 yılının 5 aylık ihracat rakamlarını açıkladı. TİM verilerine göre, Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da ihracatta büyük düşüş yaşandı. 

Milletvekili Erol: 16 Bin Konutun İhalesi Biran Önce Yapılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2020 yılı sonuna kadar 20 bin 417 adet konutun teslim edilecek olmasının iyi bir haber olduğunu, ihalesi yapılmayan 16 bin konut için hızlı davranılması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sınavsız Personel Alacak

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, 2020 yılı içerisinde  Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenecek.