36 Haberleri

36 Haberleri

Altın fiyatlarında sert yükseliş

Ons altın dünkü 2 bin 317 dolarlık seviyesini bugün 2 bin 363 dolara çıkardı. Yurt içinde gram altın ise dünkü 2 bin 400 liralık seviyeden 2 bin 453 liraya çıktı.

Sözleşmeli sağlık personeli alınacak! 

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alacak 

Sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. 

9 Bin yeni sözleşmeli personel alınacak 

AK Parti'nin kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerden ilaç teminine kadar birçok kalemde düzenlemeye gidilecek. Sağlık kurumlarına alınacak sözleşmeli personel sayısı 36 bine çıkarılacak. 

470 bin memur bekliyor! 3600 ek gösterge torba yasaya girecek mi?

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

Bakan Işıkhan'dan flaş açıklamalar! Memur zammı ne kadar olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de konuştu. Zamlı asgari ücretin herkesi memnun edeceğini belirten Işıkhan, emekli alıklarının da iyileştirileceği sözü verdi. Memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin de karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra yapılacağını duyurdu.

Elazığ’da bir ayda kaç konut satıldı?

TUİK Kasım Ayına ilişkin konut satışları verilerini yayınladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ekim ayında 936 konut satılırken bu rakam kasım ayında 860 oldu. Veriler Elazığ’da konut satışlarının giderek düştüğünü gösteriyor. 

Enflasyon rakamları açıklandı! 

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklandı. Ekim ayında aylık enflasyon yüzde 3.43, yıllık enflasyon ise yüzde 61.36 oldu. Enflasyon 58 aydın sürekli artıyor. ENAG Ekim ayında enflasyonun yüzde 5.09, yıllık olarak ise yüzde 126.8 olarak duyurdu. Enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasıyla emekli ve memurların alacağı 4 aylık enflasyon farkı da kesinleşti.

Ücretsiz doğal gaz için devlet ne kadar ödedi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz uygulaması kapsamında, Bakanlığın bütçesinden 24 Nisan 2023 tarihinden Temmuz dönemi sonuna kadar 2 milyar 470 milyon 636 bin 833 lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

LPG'ye kallavi zam geliyor! 

Seçimlerin ardından benzin ve motorine üst üste gelen zamların ardından bir zam da LPG (otogaz) fiyatlarına zam geliyor. Benzin ve mazot fiyatı gelen zamlarla 36-37 TL seviyelerine yükselirken, otogaz fiyatı da zam furyasına kapıldı. LPG fiyatları 17 lirayı geçecek. İşte 4 Eylül 2023 Pazartesi İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları…

Benzine yeni zam geldi! 

Araç sahiplerine kötü haber. Brent petrol fiyatlarıyla birlikte dolardaki yükseliş sonrası bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira zam yapıldı. Bu zamla birlikte benzinin fiyatı 36 lirayı aştı. 24 Temmuz 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Zamla birlikte 25 Temmuz 2023 Salı günü benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Elazığ’da Taksimetre Ücretlerine Zam

Elazığ’da taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte açılış 20 lira kilometre bazlı 16 lira, indibindi 40 lira, 1 saat bekleme ücreti 36 lira oldu.

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı 4 bin 636 oldu 

Kahramanmaraşta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Elazığ’da hasar tespit çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalarda Elazığ’da toplamda 21 bin 144 bina incelendi. İncelenen binalardan 4 bin 636’sinin ağır hasarlı olduğu tespit edildi. 

Bakan Vahit Kirişçi duyurdu! Ödemeler bugün başlıyor 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarihi öne çekilen çiftçi destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. "Öne çektiğimiz destekleme ödemeleri kapsamında 13 milyar 836 milyon lira bugün çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak."

Olası Bingöl depremi için harekete geçildi 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de ilgili kurumlarca riskli yapılarda denetim çalışması başlatıldı. 361 yapının incelendiği Bingöl'de 165 ağır hasarlı bina tespit edildi. Olası bir Bingöl depreminde, başta Bingöl merkez olmak üzere Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis, bu depremden etkilenecek iller arasında olduğu belirtildi. 

Can kayıplarımız 36 bini geçti! 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de 7.7; saat 13.24'te ise Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde deprem oldu. 

Milletvekili Bulut: Palu’da 362 adet konut yapılacak 

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın Palu ilçesine 362 adet konutun yapılacağını açıkladı. 

Elazığ Havalimanı yolcu sayısı açıklandı

Elazığ havalimanı 2022 yılı yolcu sayısı açıklandı. 2021 yılında Elazığ Havalimanı’nı 559 bin 236 kişi kullanırken, 2022 yılında bu rakam 666 bin 724 kişi oldu.

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

Detay Dergisi 36’ncı sayısıyla okurlarıyla buluşuyor

Elazığ’ın en uzun soluklu dergisi Detay, 36’ıncı sayısıyla okurlarıyla buluşuyor. Derginin yeni sayısının kapağında Özlem Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Nur yer aldı.

Elazığ'da 36 kilo esrar ele geçirildi: 3 tutuklama

Elazığ'da polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yaptığı çalışmada, toplamda 36 kilo 932 gram esrar maddesi ele geçirilirken 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sağ kolundan kemoterapi gördü, sol koluyla yazmaya devam etti

Elazığ'da 12 yaşında yakalandığı lösemiyi 10 yıllık mücadelenin ardından yenen 36 yaşındaki Ramazan Öner, kanser hastalığı, Elazığ depremi ve korona virüs sürecinde başından geçenleri konu aldığı 3 kitap yazdı.

Elazığ'da 136 bin dekar alanda mera ıslah çalışmaları tamamlandı

Elazığ'da toplam 18 köy de yaklaşık 136 bin dekar alanda mera ıslah çalışmaları tamamlandı.

Elazığ'da varil içerisine zulalanmış kenevir ele geçirildi

Elazığ'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda varil içerisine zulalanmış 36 kök kenevir ele geçirildi.

Elazığ İl Özel İdaresinden 360 tonluk sulama havuzları

Elazığ İl Özel İdaresi sulanabilir tarım alanlarını ve tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni tarımsal sulama projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Meşhur Keban biberinde hasat başladı

Hava sıcaklığının 36 dereceye ulaştığı bugünlerde çiftçiler meşhur Keban biberinin hasadına başladı. Geçen sene 300 ton olan rekoltenin bu sene 400 tona yükselmesi beklenirken Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret belgesi alınması için başvuru yapıldı.

Tasarruf etmek için GES kurdu, günlük 360 kilowatt elektrik boşa gidiyor

Elazığ'da tasarruf etmek için 6 ay önce tarlasına güneş enerji santrali (GES) kuran Nahit Erbak, santralin olduğu yerin kapalı alanda kalmasından dolayı günlük 360 kilowatt elektriği kullanamıyor.

Analig Hentbol yarı finalleri Elazığ'da

Elazığ ev sahipliğinde 18 ilden 368 sporcunun katılımıyla düzenlenen Analig Hentbol Yıldızlar yarı final müsabakaları başladı.

71 yaşında 136 kiloya ulaşan Nezaket teyze, sağlığına Elazığ'da kavuştu

Çocukluğundan bu yana fazla kilolarıyla başı dertte olan 71 yaşındaki Nezaket Aksoy, 136 kilogram ağırlığa ulaşınca zayıflamak için Gaziantep'ten geldiği Elazığ'da başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.