46 Haberleri

46 Haberleri

Benzine büyük indirim

Akaryakıt fiyatlarında üst üste gerçekleşen zamların ardından benzine bu gece indirim yapılacağı öğrenildi. Litre fiyatına 1 lira 46 kuruş indirim yapılacak.

Cumhuriyet Mahallesi’nde geniş kapsamlı temizlik çalışması yapıldı

Elazığ Belediyesi, 46 Araç ve 170 Personelle gerçekleştirdiği temizlik kampanyası doğrultusunda, Cumhuriyet Mahallesi’nde geniş kapsamlı temizlik çalışması yaptı.

Sözleşmeli sağlık personeli alınacak! 

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

TÜYAP 2024’te Arslanlı Alçı rüzgarı

Bu yıl 46. kez kapılarını açaN Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Çin’den yüzlerce katılımcıyı ağırlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleşti. Fuara Elazığ’dan katılan Arslanlı Alçı A.Ş. standı fuarın yoğun ilgi gören standları arasında yer aldı.

Et fiyatlarına Ramazan öncesi bir zam daha!

Son dönemde et fiyatlarına gelen zam sofraları vurdu. Art arda gelen artışların ardından 1 haftada kuzu etine 40 lira daha zam geldi. Fiyatlar karkasta 450 ile 460 liraya yükselirken, sektör temsilcileri önümüzdeki haftalarda indirimlerin geleceğini duyurdu.

Motorin, aldı başını gidiyor!

Motorine 13 Şubat Salı günü 2 lira 56 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor. Zammın ardından litresi 46 liraya yaklaşacak.

Motorine kallavi zam geliyor! 

Kızıl Deniz'deki kriz nedeniyle brent petrol fiyatlarındaki artış benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansımaya başladı. Bu gece yarısı benzine 1 lira 46 kuruş zam geldi. Sıra motorinde Motorinin litre fiyatı 1 lira 50 kirş zam geliyor. 120 Aralık 2023 benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Tümüne yüzde 58 zam geliyor

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon oranlarının ardından 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi ve idari cezalar yüzde 58 zamlanacak.

Elazığ’da 46 Projeye 150 Milyon TL Hibe Desteği 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme kurumu 13. başvuru çağrı Dönemi’nde 46 adet projenin kabul edildiğini duyurdu. 

Keleş: Deprem sonrası çiftçiye yapılan destekler etkili bir müdahaledir 

6 Şubat depreminin ardından çiftçilere yönelik desteklerin arttığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayısının bir yıllık sürede, 15 binden 746'dan 16 bin 779'a yükselmiş olmasının tarım sektöründeki büyümeyi gösterdiğini ifade etti. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı kaç oldu? 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Elazığ’da hasar tespit çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalarda Elazığ’da toplamda 20 bin 294 bina incelendi. İncelenen binalardan 4 bin 462’sinin ağır hasarlı olduğu tespit edildi. 

THY, 81 tahliye seferi gerçekleştirecek 

Türk Hava Yolları (THY), Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgeye 1646 tahliye seferiyle 296 bin 819 depremzede taşıdı. THY bugün planlanan 81 seferle 14 bin 454 depremzedenin bölgeden tahliyesini gerçekleştireceğini duyurdu. 

At yarışı kariyerinde 'Bold Pilot' bile ona yanaşamadı

Katıldığı koşulardaki rakiplerine genelde kaydını sildirdiği, 46 yarışta 46 birincilik elde eden Hafiye'nin yetiştiği Elazığ'daki harada doğan taylar, onun gibi başarılara imza atmak için gün sayıyor.

Bakan Kirişci: 'Türkiye bölgesel bir güç olmanın ötesine geçti, artık sözü dinlenilen ve atmış olduğu adımların izlenildiği global bir oyuncu'

Türkiye'nin artık herhangi bir ülke olmadığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 'Türkiye sadece 780 bin kilometrekarelik bir alana sıkıştırılabilecek, hapsedilecek ve kendi coğrafyasıyla meşgul olacak bir ülke değil. Aynı zamanda 462 bin kilometrelik bir mavi vatanımız var. Bununla beraber bölgesel bir güç olmanın ötesine geçti. Artık sözü dinlenilen, atmış olduğu adımların izlenildiği global bir oyuncu olduğunu gösterdi' dedi.

Dr. Aslan: 'Menopoz hastalık değil doğal bir süreçtir'

Menopozun hastalık değil doğal bir süreç olduğunu belirten Dr. Melike Aslan, 'Dünyada ortalama 50-51 yaşında menopoza girilirken ülkemizde bu aralık 46-48'dir' dedi.

Elektrikli aracıyla İsviçre'den yola çıktı, 23 günde 46 il gezdi

İsviçre'de yaşayan Halide Studer, fosil yakıta dikkat çekmek için elektrikli aracıyla Türkiye turuna çıktı. 23 günde 3 bin 400 kilometre yol yapan Studer'in 46'ncı durağı Elazığ oldu.

İçmediği sigaraların koleksiyonunu yapıyor

Elazığ'da yaşayan Vedat Urhan, 46 yıldır topladığı değişik markalardaki sigara paketleri ile koleksiyon yaptı. 15 yıl önce bıraktığı sigarayı artık içmediği için mutlu olduğunu belirten Urhan, İçmiyorum, sigaraları hapsediyorum dedi.

Elazığ Basketbol Kulübü, 10'da 10'la tamamladı

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi A Grubu 10. hafta maçında Elazığ Basketbol Kulübü, Mersin ekibi Toroslar Belediye'yi 93-46 mağlup etti.

Bacak bacak üstüne atabilmek için 52 yaşında ameliyatsız 46 kilo verdi

Elazığ'da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Elazığ'da 46 depremzede daha evine kavuştu

Elazığ'da 46 hak sahibi depremzede daha çekilen kurayla evine kavuştu.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: Elazığ İl Özel İdare: 46 - Fenerbahçe: 105

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Elazığ İl Özel İdare, evinde lider Fenerbahçe Safiport'a 59 sayı farkla 105-46 mağlup oldu.

12 milyon fidanın üretildiği Elazığ'da 2 milyon fidan toprakla buluşacak

Elazığ 8. Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bu yıl 5 milyonu Elazığ'da olmak üzere toplamda 12 milyon fidan üretildi. Yıl sonuna kadar 2 milyon 297 bin fidan dikiminin planlandığı Elazığ'da, 11 Kasım'da ki 'Fidan Dünyaya Nefes, Bugün Fidan Geleceğe Nefes' projesi kapsamında 46 bin fidan toprakla buluşacak.

Elazığ'da 100 hektarlık alanda 46 bin adet fidan dikilecek

Elazığ'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 100 hektarlık alanda 46 bin adet çukur açılarak fidan dikimi için hazır hale getirildi.

Elazığ'da referanduma gidilen köyden 'evet' çıktı

Elazığ'da mahalle olmak için referanduma giden Aşağı Demirtaş köyü sakinlerinden 146'sı evet, 12'si ise hayır oyu kullandı.

Fırat EDAŞ yatırımları ile köye dönüşe enerji oluyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Tunceli’de köy ve kırsal alanlar için planladığı 6 milyon 246 bin TL tutarında gerçekleştireceği yatırımlar ile köye dönüşün enerjisi olmaya hazırlanıyor.

Elazığ'da 117 depremzede daha çekilen kurayla evlerine kavuştu

Elazığ depremi sonrası Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki 1. etapta 146 konutun yapımı tamamlandı. Mahallede hak sahibi olan 117 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu.

Özeren: Teşvik Yasası Tekrar Gözden Geçirilmeli

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, 21 Ağustos 2020 tarih ve 2846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yeni yasada, Elazığ’ın 6. bölge teşvik paketinden çıkarılması ile alakalı açıklamada bulundu.

Elazığ TSO, 6. Bölge için girişimlerde bulundu

21 Ağustos 2020 tarih ve 2846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kanunla 01.01.2021 tarihi itibarı ile Ülkemizde uygulanacak olan Teşvik Yasasına bir takım yeni düzenlemeler getirildi. Yeni yasada aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 8 ilin OSB’lerdeki yatırımlarının 6. Bölge desteklerinden istifade etme şansı kaldırıldı.

Keban Barajı 46 Yaşında

Elazığ'ın Keban ilçesindeki Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinin hizmete girmesinin üzerinden 46 yıl geçti. 

Okul Destek Projesiyle tanıştı, LGS'den 464 puan alarak Fen lisesine yerleşti

Elazığ'da 14 yaşındaki Batın Kırtay, Okul Destek Projesi kapsamında aldığı destekle girdiği LGS'de 464.5 puan alarak Fen lisesine yerleşti.