50 Haberleri

50 Haberleri

Başkan Alan: Cirosu 50 Milyon olan işletmeler muaf tutuldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Gram altında son durum ne?

Altın fiyatları yatırımcının odağında. Gram altında bugün düşüş var. Dün rekor kapanış gerçekleştiren altının ons fiyatı da 2.508,1 dolardan işlem görüyor.

Altında rekor üstüne rekor! 

21 Ağustos 2024 gram altın fiyatı serbest piyasada 2742 TL'den güne başlıyor. Kapalıçarşı'daki kuyumcularda ise işlemler 2762 – 2802 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. FED'den 0,50 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin artması, dolar endeksinin 101,40 ile yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve içeride kurlarda yaşanan hareketlilik gram altında yükselişi tetikliyor.

Vera AVM 3,75 milyar liraya satıldı

Elazığ‘da yer alan Konsept Vera Projesi kapsamındaki AVM, 3 milyar 750 milyon lira + KDV bedelle S.S Ortak Yatırım Gayrimenkul İşletme Kooperatifi’ne vadeli olarak satıldı.

Yurt dışı çıkış harcı zamlandı

Yurt dışı çıkış harç ücreti bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 150 liradan 500 liraya yükseldi.

Emekliler bu haberi bekliyordu! 

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesiyle birlikte zam farkı ne zaman yatacak sorusu araştırılmaya başlandı. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam farkı ödemesi bugün hesaplara yatırılacak. Bu ödemeden 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak.

250 konut projesi için sözleşme imzalandı

6 Şubat depremlerinin ardından Arıcak'ta 79 ve 171 konutluk iki ayrı proje için sözleşme imzalandı.

Vali Hatipoğlu: KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Kıbrıs Barış Harekatının 50’nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

En düşük emekli maaşı belli oldu!

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilecek. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunulacak.

Kredi kartlarında yeni dönem yarın başlıyor! 

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yarından itibaren 750 TL'den 1500 TL'ye çıkarılıyor. Birçok banka konuyla ilgili olarak kullanıcılarına mesaj yoluyla bildirimde bulundu.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası açıklamasında "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" dedi.

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Işıkver’den, Elazığspor taraftarlarına yeni bir jest

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığspor’un şampiyonluk kutlamalarına katılacağını belirtirken, taraftar gruplarına daha önce yol harcırahı olarak ödediği 250 bin TL’den ayrı olarak 250 bin TL daha ödeyeceğini duyurdu

Aslan: Hayırseverlerimizin bağışlarını bekliyoruz

Beşir Derneği Elazığ Şube Başkanı Burhanettin Aslan, Kurban Bayramında hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini bu yılki bağış bedellerinin yurt içi için hisse bedelinin 11 bin 500, yurt dışı için ise 4 bin 500 lira olduğunu söyledi.

2024 kurban kesim bedeli ne kadar? 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl için vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlendiğini açıkladı.

İki yılda 6 bin 500 girişimci kadına destek verilecek

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilk döneminde de 5 binden fazla girişimci kadına ulaşılmıştı.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

İşçi alımının kura sonuçları açıklandı

Elazığ'da kamu kurum ve kuruluşlarında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 150 işçi alımı için kura çekilişi yapıldı.

Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin yapımına başlandı 

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Palu-Kovancılar arasındaki 150 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlandı. 

Cep telefonu faturalarına zam geliyor! 

Cep telefonu faturalarına 1 yılda yüzde 150 zam gelmişti. Vatandaşı isyan ettiren zamlar nedeniyle BTK şikayet yağmuruna tutuldu. Bu yılın zamları için tarih belli olurken BTK yeni zamlarda tavan fiyat uygulayacak.

Keleş Duyurdu, genel işletme kredilerinde üst limit artırıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, genel işletme kredilerinde üst limitinin 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ’ın iki ilçesine müjdeli haber!

150 yataklı Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin temel atma çalışmaları başladı. 

Et fiyatlarına Ramazan öncesi bir zam daha!

Son dönemde et fiyatlarına gelen zam sofraları vurdu. Art arda gelen artışların ardından 1 haftada kuzu etine 40 lira daha zam geldi. Fiyatlar karkasta 450 ile 460 liraya yükselirken, sektör temsilcileri önümüzdeki haftalarda indirimlerin geleceğini duyurdu.

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıkladı. Yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

Bu haber evlilik planları yapanları yakından ilgilendiriyor!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başladı. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına dair ayrıntılar belli oldu.

Siyer sınavına yoğun katılım

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan Siyer Yarışması Elazığ’da da yapıldı. Elazığ merkez ilçe ve beldelerde toplam 15 farklı noktada yapılan sınava 3 bin 500 kişi katıldı.

Elazığ’ın Deprem Dronuna TÜBİTAK’tan Onay 

Akın Teknoloji ve Savunma Sanayi Sistemleri tarafından ‘’1507 Teknoçaba Programı’’  kapsamında gerçekleştirilen  ‘’Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İlk Müdahaleye Yönelik Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Temelli Drone Sistemi Geliştirilmesi’’ projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

Alan: Sulama projelerine yüzde 50 hibe

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kırsal kalkınma destekleri kapsamında, tarımsal sulama sistemlerini verilecek yüzde 50 hibeyle ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Alan: Rabbim bir kez daha deprem yaşatmasın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, 6 Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Asrın felaketi olan ve Elazığ ile birlikte 11 il ve 14 milyon insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinde 50 bin can kaybı yaşadıklarını ifade eden Başkan Alan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Başkan Dumandağ Ankara'da bir dizi ziyarette bulundu

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan ve 20.881.864,50 TL (P) kısmı hibe olmak üzere toplam bütçesi 41.763.729 TL olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi’nin ek bütçe çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Ahmet Şimşek'i Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek ile birlikte makamında ziyaret etti.