57 Haberleri

57 Haberleri

TÜİK trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı 

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 2023 yılında 151 bin 57 oldu. 

Motorinden sonra benzine indirim geliyor! 

Üst üste gelen zamlarla 40 lirayı aşan motorine (mazot) bugün 1 lira 57 kuruşluk indirim geldi. Gece yarısından itibaren indirimli fiyatlar pompaya yansıdı. Benzine ise bu gece yarısı indirim geliyor. İşte 31 Ekim 2023 Salı günü güncel akaryakıt fiyatları...

Motorine kallavi indirim geliyor! 

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle 40 lirayı aşan motorine bu kez indirim geliyor. Motorinin litre fiyatına 31 Ekim 2023 Salı gününden (bu gece yarısı) geçerli olmak üzere 1,57 liralık indirim yapılacak, Benzin fiyatında herhangi bir indirim yok. İşte 30 Ekim 2023 Pazartesi İstanbul, Ankara ve İzmir güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Başkan Alan: Elazığ’ın ihracat performansı göz kamaştırıcı 

Son verilere göre, 2023 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatının 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, “Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 147'lik bir artışı temsil ediyor. 2022 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatı 23 Milyon 221 Bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda” dedi.   

Elazığ’da Temmuz ayında kaç konut satışı yapıldı? 

Konut satışları yedi ayın ardından ilk kez düşüşe geçti. Elazığ’da Haziran ayında bin 157 konut satılırken, bu rakam temmuz ayında 227 azalarak, 930 oldu. 

Şerifoğulları, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmalarını inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin 2057 yılına kadar atık su problemi ortadan kaldıracak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmalarını inceledi.

Vali Toraman: Elazığ genelinde 577 ağır hasarlı bina var

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından Elazığ'da 577 ağır hasarlı bina olduğunu açıkladı.

Can kaybımız 8 bin 574 oldu!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Can kaybımız 6 bin 957 oldu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

Demirbağ: Kapalı olan 115 köy yolumuz ulaşıma açıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan Elazığ’daki 115 köy yolunun, 57 araç ve 96 personelle Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun ve gayretli çalışmaları neticesinde ulaşıma açıldığını ifade etti.

Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2022'de bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 576 bin kişi olarak belirlendi.

Saatin kaç olduğunu öğrenmek için 112'yi aradılar

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak 2022'den bu yana gelen yaklaşık 573 bin çağrıdan 400 bini asılsız ve gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti. Bazı vatandaşların saati öğrenmek için 112'yi aramaları pes dedirtti.

Elazığ'da 257 yatırımcıya 3.5 milyon lira destek

Elazığ'da makine ekipman alımları çerçevesinde asil listede yer alan 441 yatırımcıdan 257 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, '7 milyon TL sözleşme bedeli üzerinden 3.5 milyon TL hibe ödemesi alındı' dedi.

Ruhsuz duvarları hayalleriyle renklendiriyor

Elazığ'da yaşayan 57 yaşındaki 2 çocuk babası Nihat Kaban çizdiği resimlerle duvarlara hayat veriyor. Vatandaşların büyük ilgisini çeken çalışmalara imza atan Kaban, çizdiği resimlerle işletmelerin aranan ismi oldu.

Elazığ'da 157 bin liralık malzeme çalan 3 şüpheli yakalandı

Elazığ'da 157 bin lira değerinde malzeme çalan 3 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

6. President Cup Europa Şampiyonası'nda 57 kiloda Gülse Polat 2. oldu

İstanbul'da düzenlenen 6. President Cup Europa Şampiyonası'nda 57 kilogramda Gülse Polat 2'nci olarak Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu

Elazığ'ın Palu ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 457 kök kenevir bitkisi ile 470 gram kubar esrar ele geçirildi.

Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını Arasında Yer Aldı

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin yeni iş dünyası dergisi, Fast Company Dergisi tarafından yayımlanan Türkiye'nin önde gelen girişimci iş insanlarının yer aldığı Sıfırdan Yaratanlar 100 karma listesinde 57. sırada, kadın kurucular listesinde ise 7. sırada yer aldı.

57 yaşında kick boksta gençlere taş çıkartıyor

Elazığ'da esnaflık yapan 57 yaşındaki Mahmut Ataş, başladığı kick boks sporunda gençlere adeta taş çıkartıyor.

Fırat Üniversitesi 362 Sağlık Personeli Alacak

Fırat Üniversitesi Hastanesi, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca, Üniversite Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Veteriner Fakültesine bağlı Hayvan Hastanesinde görevlendirilmek üzere KPSS (B) gurubu puan sırası esas alınmak suretiyle 362 sözleşmeli sağlık personeli alacak. 

Çeşitli Suçlardan Aranan 20 Kişi Tutuklandı

Elazığ'da son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında çeşitli konulardan aranan 57 şahıs yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 20'si tutuklanarak ceza evinde gönderildi.

Kaçırdıkları şahsı beyzbol sopaları ile darp eden 8 kişi yakalandı

Elazığ'da aralarında husumet olduğu belirlenen bir şahsı silah kabzaları ve beyzbol sopalarıyla darp eden, şahsın kıyafetlerini çıkarmak suretiyle çıplak görüntülerini çekerek sosyal medyada yayınlamakla tehdit eden, ayrıca üzerinde bulunan 570 TL parasını zorla alarak gasp olayını gerçekleştiren 8 kişi yakalandı.

Annesinin çöpe attığı bebek kimsesizler mezarlığına defnedildi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde annesinin evinin banyosunda doğurup çatı katındaki halının altına koyarak ölümüne sebebiyet verip, daha sonra çöpe attığı bebek, 22 gün sonra sahip çıkan olmayınca imamla birlikte 5 kişinin kıldığı cenaze namazı ile toprağa verildi. Bebeğin ismi ise mezarı başına asılan 28157 numarası oldu.