68 Haberleri

68 Haberleri

Benzin ve motorin bu gece zamlanacak! 

Benzin ve motorinini litre fiyatında 21 Haziran'da yapılması planlanan ancak ertelenen zam bu geceden itibaren pompaya yansıyacak. 24 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 2 TL motorin grubunda 1,68 TL zam gelecek. Bu gece gelecek akaryakıt zammının ardından 3 Temmuz'da akaryakıt ürünlerine bir zam daha  bekleniyor. 

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Elazığ Havalimanı yolcu sayısı açıklandı 

Elazığ Havalimanı 2023 yılı yolcu sayısı açıklandı. 2022 yılında Elazığ Havalimanını 682 bin 24 yolcu kullanırken, 2023 yılında bu rakam 786 bin 391 oldu. 

Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" demişti. Peki, çalışan emekliler ne zaman ikramiye alacak?

Elazığ'da 68 kök kenevir ve 25 kilogram kubar esrar ele geçirildi

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada 68 kök kenevir ve 25 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Analig Hentbol yarı finalleri Elazığ'da

Elazığ ev sahipliğinde 18 ilden 368 sporcunun katılımıyla düzenlenen Analig Hentbol Yıldızlar yarı final müsabakaları başladı.

HD Elazığ Karakoçan FK, ligi 11. bitirdi

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden HD Elazığ Karakoçan FK, son hafta maçında deplasmanda karşılaştığı 68 Aksaray Belediyespor'a 90+5. dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu ve grubunu 11. sırada tamamladı.

Elazığ'da jandarmadan zehir tacirine şok baskın

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 568 gram esrar, 68 gram kubar esrar, 21 adet ecstasy hap ve 1 gram metamfetamin ele geçirildi.

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alınırken, 680 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

68 Yaşındaki terzi yıllardır 'Askıda Kıyafet' ile ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor

Elazığ'da 68 yaşındaki bir terzi, hem kendinin hem vatandaşın getirdiği ve kendisinin tamiratını yaptığı kıyafetleri 'Askıda Kıyafet' kampanyasıyla 10 yıldır ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Elazığ'da depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçelerde yapımına başlanan konutlar tamamlandı. Palu ve Kovancılar ilçelerinde hak sahibi olan 526 depremzede çekilen kura ile yeni konutlarına kavuştu. Bununla birlikte son 2 hafta içinde bin 683 konut hak sahiplerine teslim edilmiş oldu.

Elazığ'da 9 ayda 240 milyon 768 bin dolar ihracat ile rekor kırıldı

Elazığ'da Eylül ayında gerçekleştirilen 25 milyon 258 bin dolarlık ihracatla bu yılın ilk 9 aylık döneminde ilin toplam ihracatı, 240 milyon 768 bin dolar oldu.

Türkiye'nin yarım adası Elazığ'da, kaçak ava sıkı takip

68 bin hektarlık su yüzeyine sahip 3 tarafı baraj ve havzalarıyla çevrili olan Türkiye'nin yarım adası ili konumunda bulunan Elazığ'da, ekipler su ürünleri avlanma yasağı başlamasıyla kaçak avcılara fırsat vermemek için yoğun denetim yapmaya başladı.

Elazığ Karakoçan FK, Ahmet Can Arık'ı kadrosuna kattı

Elazığ Karakoçan FK, 68 Aksaray Belediyespor'dan ofansif orta saha oyuncusu Ahmet Can Arık'ı renklerine bağladı.

Ozan, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Türk Edebiyatı Şairi Dr. Ahmet Tevfik Ozan geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşındaki hayatını kaybetti. Ozan, bugün son yolcuğuna uğurlandı.

Elazığ'da 68 kişi hastanelere başvurdu

Elazığ'da sabah saatlerinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde 68 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi. Deprem anında panikleyen bir kadının, kendini balkonda aşağı attığı öğrenilirken, düştükten sonraki çığlıkları ise cep telefonun kameralarına yansıdı.

Elazığ'da deprem konutları hızla tamamlanıyor

Elazığ'da depremin ardından başlatılan 18 bin 868 konutun tamamlanması için sahada çalışmalar aralıksız olarak sürerken Akçakiraz beldesindeki 111 konut da tamamlandı. Konutların önümüzdeki hafta içinden itibaren hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Elazığ'da 2 bin 500'den fazla konut teslim aşamasına geldi

Elazığ'da depremin ardından inşa edilmeye başlayan 18 bin 868 konuttan 2 bin 521'i teslim aşmasına geldi. Yıl sonuna kadar 8 bin konutun tamamlanması hedeflenen kentte, diğer konutların da bitirilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: B. Elazığ İl Özel İdare: 68 - Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol: 56

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında B. Elazığ İl Özel İdare, evinde karşılaştığı BB. Adana Basketbol'u 68-56 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Ardahan'da kargo aracında gizlenmiş tarihi eserler ele geçirildi

Ardahan'ın Göle ilçesinde kargo aracında çeşitli dönemlere ait 680 sikke, tarihi kandil ve bazı tarihi eserler bulundu.

Bakan Selçuk, EBA'da yaşanan yoğunluk üzerine açıklamalarda bulundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'da yaşanan yoğunluk üzerine, 'EBA'daki yoğunluk bizim için olumlu bir haber. İnanılmaz bir talep var. Dünyanın çok büyük sitelerinde kimi zaman duraklamalar oluyor, sonra da bu duraksamalar gideriliyor. Bu altyapı giderek daha da güçlendirilecek. EBA Destek Merkezleri'nin yarım saat önceki sayı itibariyle 8 bin 668 olduğu, akşama kadar 9 bin olacağını söylemeliyiz. Gereken tedbirler alınıyor' diye konuştu.

Elazığ'da 168 depremzede ev sahibi oldu

Elazığ'daki depremde evleri ağır hasar gören ailelerden 168'i Toplu Konut Dairesi (TOKİ) Başkanlığı tarafından düzenlenen kura çekimi ile konut sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Bakan Kurum: '100 bin kardeşimiz depremden etkilendi'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3 Şubat itibarı ile 196 adet yıkık, 4 bin 13 ağır hasarlı, orta hasarlı ise bin 682 binamız var. Yaklaşık 25 bin bağımsız bölüm orta ve ağır hasarlı olarak etkilenmiş durumda. Şuan yüzde 80'e gelmiş durumdayız, 100 bin kardeşimiz depremden etkilenmiş durumda dedi.

Türk Kızılayı, 68 noktada depremzedelere dağıtım yapıyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Elazığ ve Malatya'da depremzedelere 68 noktada dağıtım yaptıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Elazığ ve Malatya'da 23 bin 286 çadır, 52 bin 658 battaniye, 19 bin 568 yatak dağıttık.'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Elazığ ve Malatya'da 23 bin 286 çadır, 52 bin 658 battaniye, 19 bin 568 yatak dağıttık.

68 köy yolu ulaşıma kapandı

Elazığ'da sabah saatlerinde kar lapa lapa yağdı, yüksek kesimlerde 68 köy yolu ulaşıma kapandı. Polis, şehirlerarası yollarda sürücüleri uyarıp kontrol yaparken, kara yolları ekipleri de çalışma yaptı.

Fırat Üniversitesinden bir başarı daha

Fırat Üniversitesi 2019-2020 sıralamasında dünyada 1168. Türkiye'de ise 18. Sırada yer aldı…

Elazığ İl Özel İdare: 83 - Kayseri Basketbol: 68

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Elazığ İl Özel İdare, sahasında Bellona Kayseri Basketbol'u 83-68 mağlup etti.

Sağlık Bakanı Koca’dan “personel alımı” açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının kamuda istihdam edilmesi sürecine ilişkin 'İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz' dedi.

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Elazığ polisinin şüphelenip bir araca düzenlediği operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı, 168 gram toz esrar ele geçirildi.