Acil Durum Haberleri

Acil Durum Haberleri

412 Konutun kura çekimi yapılacak

Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 12 Eylül Perşembe günü teslim aşamasını gelen 412 konutun kura çekiminin yapılacağını duyurdu.

AFAD’tan deprem tatbikatı duyurusu

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Bingöl’de 29 Ağustos perşembe günü afetlere hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapan kapsamlı bir deprem saha tatbikatı gerçekleştirecek.

2 Ayda 24 bin 927 deprem meydana geldi 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 6 Şubat - 6 Nisan arası 24 bin 927 deprem meydana geldi. 

AFAD’tan Elazığ İçin Destek İl Eşleştirme açıklaması 

AFAD, 6 Şubat'taki depremlerin ardından ilk anda verilmiş "afet bölgesi" kararı olmaması nedeniyle Elazığ'ın Malatya'ya "destek il" olarak belirlendiğini, ancak Elazığ'ın da bu karar kapsamına alınmasıyla tekrar eşleştirme yapıldığını bildirdi. 

AFAD'da durum değerlendirmesi yapıldı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında Elazığ'da Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Deprem sonrası değerlendirme toplantıları sürüyor 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Başkanlığında Elazığ’da Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

AFAD: Şu ana kadar 1600’ün üzerinde artçı sarsıntı var 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçı şu ana kadar bin 600’ün üzerinde artçı sarsıntı olduğunu, sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini açıkladı. 

Şehrin güvenliği masaya yatırıldı 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında Asayiş ve Güvenlik Koordinasyon Toplantısı ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Toplantısı gerçekleştirildi. 

Belediye personeline afet eğitimi semineri verildi

Elazığ Belediyesi ile Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, Elazığ Belediyesi personeline afet eğitimi ve farkındalık semineri düzenlendi.

Elazığ'da belediye personeline afet eğitimi semineri

Elazığ Belediyesi ile Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, belediye personeline afet eğitimi ve farkındalık semineri verildi.

Elazığ'da afet farkındalık eğitimi düzenlendi

Elazığ Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğünce Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi ve ilçelerinde oluşturulan afet ve acil durum ve insani yardım ekibine afet farkındalık eğitimi verildi.

F.Ü Hastanesinde afet ve acil durum yönetimi eğitimi

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik, afet ve acil durum konulu eğitim sunumu gerçekleştirildi. 

Elazığ'da Afet Eğitim Yılı İşbirliği Protokolü imzalandı

Elazığ'da İl Afet ve Acil Durum (AFAD)Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi (FÜ) arasında 2021 Afet Eğitim Yılı İşbirliği Protokolü imzalandı.

Belediye Personeline KBRN Eğitimi Verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Türkiye’de Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi dolayısıyla Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Elazığ İl Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan çalışma kapsamında Elazığ Belediyesi çalışanlarına 'KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) Risklerden Korunma Yönetimi, Yangın ile Şüpheli Posta' eğitimi verildi.

Ağız Diş Sağlığı Hastanesi hasta kabulüne başladı

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sağlık hizmetleri acil durumlar dışında durdurulan Elazığ Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, hasta kabulüne başladı.

Önce Elazığ, sonra İzmir depreminde canla başla görev yaptılar

Elazığ'da meydana gelen depremde ailelerini bırakıp diğer kurumlarla birlikte yardıma koşan Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, İzmir'e de aynı gün uçakla ulaşıp enkaz altında kalanları kurtarmak için gece gündüz demeden çalıştı.

Kurumlar Arası Afet ve Acil Durum Toplantısı Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı kapsamında Afet ve Acil durumlara müdahaleyi konu alan Kurumlar Arası Afet ve Acil Durum Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Kira yardımı ödemeleri yeniden başladı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), depremzedeler için verilen kira ödemelerinin 6 Bin TL’lik kalan kısmının ödemelerinin başladığını duyurdu.

Afet ve Acil Durum Konulu Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı kapsamında Afet ve acil durumlara müdahale düzeyinin artırılması, afet hazırlık süreçlerindeki performansların ölçülmesi ve operasyon sırasında olası eksikliklerin tespit edilmesine yönelik Afet ve Acil Durum Değerlendirmesi konulu toplantı düzenlendi.

Bakan Kurum: 'TOKİ bin 400 konutun yapılması için proje çalışmalarına başladı'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde yaralanan ve yakınlarını kaybeden vatandaşlara acil durum ödeneği ile yardımda bulunulduğunu belirterek, TOKİ'nin bin 400 konutun yapılması için proje çalışmalarına başladığını açıkladı.

AFAD Uyardı: Müracaat Etmeyenler Hiçbir Yardım Alamayacak

Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Maden ilçesi Camiikebir mahallesinde meydana gelmesi muhtemel heyelan afetinden dolayı konut ve işyerlerinin nakli uygun görülen afetzedeleri için son kez uyardı.

Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları Belirlendi

Elazığ Belediyesi tarafından afet ve acil durum sonrası vatandaşlar için oluşturulan toplanma alanları belirlendi.

Elazığ AFAD'dan KBRN eğitimi

Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) eğitimi verildi.

Vali kriz masasını topladı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, il genelinde devam eden aşırı yağışlar sonucu meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, kaya düşmesi afetine karşı yapılan çalışmaları değerlendirmek, alınan tedbirleri koordine etmek ve daha etkin müdahalelerde bulunmak amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ni topladı.