Açlık Sınırı Haberleri

Açlık Sınırı Haberleri

Fatih Erbakan'dan asgari ücret zammına tepki! 

17 bin 2 lira olarak açıklanan yeni asgari ücrete Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan tepki geldi. Seçim öncesi yapılan protokoldeki sözlerin yerine getirilmediğini belirten Fatih Erbakan, "Açıklanan asgari ücret 3 ay sonra açlık sınırının altında kalacak. En üz 23 bin lira olmalıydı" dedi.

Açlık sınırı 2 Bin 909 Lira oldu

Memur-Sen tarafından her ay yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.909,9 TL, yoksulluk sınırı ise 8.263,1 TL olarak belirlendi.

TÜRK-İŞ, Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

TÜRK-İŞ, Eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 2 bin 447 lira 72 kuruş, yoksulluk sınırını ise 7 bin 973 lira 2 kuruş olarak hesapladı.

Sevinç: Emeklilerin mali ve sosyal hakları iyileştirilmeli

Emekli Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı Cevdet Sevinç, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon emeklinin açlık sınırının altında, geri kalan emeklilerin ise yoksulluk sınırının altında maaş aldığına dikkat çekerek, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi. 

Memur-Sen açlık-yoksulluk rakamlarını açıkladı

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan 'açlık-yoksulluk' araştırmasına göre, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 390 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 532 TL olarak belirlendi.