Adalet Bakanlığı Haberleri

Adalet Bakanlığı Haberleri

Mükemmeliyet Ödülü 2. Kez Elazığlı Yıldırım’a verildi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği tarafından Mükemmeliyet Ödülü 2. Kez Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım’a verildi.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

İcra yolu ile çocuk teslim uygulaması son buluyor

Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin İcra Müdürlükleri tarafından yerine getirilmesine ilişkin uygulama yerine bu işlemlerin Adalet Bakanlığınca kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri tarafından yerine getirilmesine yönelik uygulama, 4 Nisan 2022 Pazartesi günü aralarında Elazığ'ın olduğu 11 il merkezinde başlıyor.

Elazığ'da Yeni Noter Açılacak

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Adalet Bakanlığı nezdindeki girişimleri olumlu karşılanarak Elazığ’a yeni Noter açılması talebi onaylandı…