Afet Bölgesi Haberleri

Afet Bölgesi Haberleri

Elazığ dahil 11 ile destek verilecek 

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesindeki KOBİ'lere yeni inşa edilecek iş yerleri için 1 milyon liraya kadar destek sağlanacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. 

Komşu 2 Şehrimiz Afet Bölgesi ilan edildi 

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da hasar meydana gelen yerleşim yerlerinin, 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edildiğini açıkladı. 

AFAD’tan Elazığ İçin Destek İl Eşleştirme açıklaması 

AFAD, 6 Şubat'taki depremlerin ardından ilk anda verilmiş "afet bölgesi" kararı olmaması nedeniyle Elazığ'ın Malatya'ya "destek il" olarak belirlendiğini, ancak Elazığ'ın da bu karar kapsamına alınmasıyla tekrar eşleştirme yapıldığını bildirdi. 

Elazığ'ın dahil edildiği 'Mücbir Sebep Hali'nin işte detayları

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ'ın Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi İlan edilmesinin ardından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Elazığ'ın Mücbir sebep haline dahil edildiğini duyurmuştu. Gelir İdaresi Başkanlığı, Elazığ'ın da dahil edildiği Mücbir Sebep Hali'nin detaylarını paylaştı.

Başkan Şerifoğulları: Elazığlı esnaflarımıza hayırlı olsun 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Elazığlı esnaflara hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Başkan Çoban'dan teşekkür!

Hazarsam Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Elazığ'ın 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

GÜL: “KARARDA YRP’NİN ÖNEMLİ KATKISI OLDU”

İlimizin Afet kapsamına alınması ile ilgili açıklamalar devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde ilimizin de ciddi anlamda etkilenmesinin ardından konuyu ilk kez gündeme getiren Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi yetkililere seslenerek Elazığ’ın kapsam dışında tutulmaması gerektiği açıklamıştı.

Milletvekili Ağar: “Elazığ'ımızın Afet Bölgesi İlan Edilmesiyle İlgili Gerekli Adımları Attık”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Elazığ’ın "Genel Hayata Etkili Afet Yasası" kapsamına alınması konusunda açıklamalarda bulundu.

Alan: Elazığ Afet Bölgesi ilan edildi!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ'ın Afet Bölgesi İlan edildiğini açıkladı.

Elazığ 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' İlan Edildi!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Elazığ "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi.

Havabulut: Elazığ'ın deprem gerçeği görmezden gelinmemeli 

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 İl için uygulanan OHAL kararının yeniden gözden geçirilerek Elazığ'ın da "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" kapsamına alınması gerektiğini vurguladı. 

İl Başkanı Ateş: İlimiz afet bölgesi ilan edilmeli 

Depremin yıkıcı etkisinin Elazığ’da yaşadığını ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için şehrin afet bölgesi kapsamına alınması gerektiği dile getirdi. 

Milletvekili Gürsel Erol’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Erol, Elazığ’ın gelecek yıllarda çok daha ağır bedeller ödememesi için deprem riskine karşı bir önleyici tedbir olarak acilen Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Gürsel Erol: Vatandaşın sabrı kalmadı! Elazığ afet bölgesi ilan edilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenledi. Erol, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde yaşamlarını kaybeden vatandaşlara Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.

Milletvekili Erol: Elazığ, Bingöl ve Tunceli de Afet Bölgesi ilan edilmeli 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 6 Şubat depreminin 10 değil 11 ilde etkili olduğunu, Elazığ’da da yurttaşların günlerdir evlerine giremediğini belirterek, “Mağduriyetlerin olmaması için Elazığ mutlaka ama mutlaka afet bölgesi ilan edilmeli. Hatta deprem riski olan Bingöl ve Tunceli de afet bölgesi ilan edilmeli. Önleyici tedbirler alınmalı. Eğer bugün önleyici tedbirler alınmış olsaydı ne Maraş ne Adıyaman ne Malatya ne de Hatay bu haldeydi" dedi. 

Başkan Alan: Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Kahramanmaraş depreminin ardından Elazığ’ın da genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na bilgi verdiklerini açıkladı. 

Başkan Kavaklı: Elazığ, Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmeli 

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Elazığ’ın Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesi ilan edilmesi için açıklama yaptı. 

YRP Genel Merkezi: Elazığ Afet Bölgesi ilan edilmeli 

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Elazığ’ında afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini ifade etti. 

Kartakgül: Elazığ, üvey evlat muamelesini hak etmiyor!

Vefa Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, Elazığ’ın behemehal afet bölgesi ilan edilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Kartakgül, 24 Ocak 2020 yılında yaşanan Elazığ depreminde binaların yeterince yıprandığını belirterek açıklamasında şunları söyledi:

Başkan Alan’dan depremde zarar gören esnaflara ziyaret 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 1. Harput Caddesi, Gazi Caddesi ve ETSO eski hizmet Binası’nda bulunan üye ve esnafları ziyaret ederek deprem sonrası süreçteki sıkıntıları dinledi. 

Elazığ Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsamına alındı

Milletvekili Bulut Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi Kapsamına alındığını duyurdu.

Çoban: Elazığ 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmelidir

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Elazığ'ın 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol,'Afete bölgesi ilan edilmesinin ek düzenlemeler olmadan bir anlamı yok'

Afete maruz bölge ile afet bölgesi tanımlamasının bir birinden farklı olmadığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,afet bölgesi ilan edilirken ek düzenleyici maddeler olmadığı sürece bir anlamı olmayacağını söyledi.

Bakan Soylu:'Kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok'

Afet bölgesi ilanı talebiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şunu söyleyeyim bizim kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok. Afete maruz bölge var. Afet bölgesi denilen bir kavram söz konusu değil. Kanunda böyle bir şey yokken böyle bir talep yokken afet bölgesi ilan edilsin demek biraz siyasi yaklaşımdır dedi. Bakan Soylu, ayrıca 117 milyon lira bağış geldiğini de açıkladı.

Kılıçdaroğlu: 'Elazığ afet bölgesi ilan edilsin, buna ihtiyacı var'

Elazığlıların acısını paylaşan 82 milyon için seslendiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ afet bölgesi ilan edilsin, buna ihtiyacı var' dedi.

Milletvekili Erol,'Elazığ acilen afet bölgesi ilan edilmeli'

Yaşanan depremin Elazığ'da büyük bir acı, korku endişe ve beklenti doğurduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentin acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'dan afet bölgesi ilanı çağrısı

Elazığ TSO'da sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan çalışma kapsamında kentin afet bölgesi ilan edilmesi talebiyle ilgili açıklama yapıldı.

Korkulan oldu, tarihi köprü yıkıldı!

Heyelan riski nedeniyle afet bölgesi ilan edilen Maden ilçesinde korkulan oldu. İlçedeki tarihi köprü gece saatlerinde yıkıldı.  

Maden tümüyle afet bölgesi ilan edilsin

Elazığ’ın Maden ilçesinde yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Camikebir Mahallesi'nde heyelan riski nedeniyle 510 ev ve iş yerinin boşaltılmasıyla ilgili karar verilmişti.  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuyla ilgili açıklamalar ve yeni önerilerde bulundu.