Ağın Ilçesi Haberleri

Ağın Ilçesi Haberleri

Şehit Öğretmen Rüstem Şen Ağın'da anıldı

Tunceli'de 30 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen öğretmen Rüstem Şen Elazığ'ın Ağın ilçesinde anıldı.

Ağın Halk Eğitimi Merkezi’nden yıl sonu sergisi

Ağın ilçesinde İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Alan: Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikâyesi yazıyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağın ilçesinde kadın girişimciler tarafından kurulan Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

Ağın İlçesi'ne 142 Konut ve 3 dükkan yapılacak 

Ağın’daki 142 adet konut ve 3 dükkanlı ticaret merkezinin, "İnşaat ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi" işinin ihalesi 6 Kasım’da yapılacak. 

Açıkkapı ve Nazırlı, Ağın’da vatandaşları dinledi 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Ağın ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. 

Işıkver, Ağın ilçesi sakinlerinin sorunlarını dinledi 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, halk buluşmaları kapsamında ağın ilçesinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ağın Belediye Başkanı, AFAD, İl Özel İdare ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yöneticilerinin de katıldığı toplantıda muhtar ve vatandaşların sorun ve beklentileri değerlendirildi. 

Başkan Uslu: Ağın da 6. bölge teşviklerinden yararlanmalı 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Elazığ’ın 9 ilçesi 6. bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Ancak açıklanan ilçeler arasında Ağın ilçesinin olmadığı görüldü. Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu duruma tepki göstererek yetkililere seslendi.

Başkan Uslu müjdeyi verdi!

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, 2017 yılında Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ağın İlçesi’ne yaptırılma sözü verilen 10 yataklı entegre hastane yapım işinin 2023 yılı yatırım programlarına alındığını açıkladı. 

Ercan: Ağın'ın unutulmuşluğu son bulacak

İyi Parti, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Doğan ile İyi Parti Milletvekili aday adayı Yüksel Ercan, Ağın ilçesini ziyaret ederek hem İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Aydemir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular hem de vatandaş ve esnafla bir araya geldiler.

Ev hanımıydı hayalini gerçekleştirip kendi işinin patronu oldu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde yaşayan 1 çocuk annesi Hatice Yeşim Gülbahar, hayali olan lokantasını açarak kendi işinin patronu oldu.

18 ilde 12 milyon yavru sazan suyla buluştu

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde, Ağın ilçesinde bulunan kafes işletmesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenledi. Etkinlik çerçevesinde 2021 yılında Keban üretim birimlerinde üretilen 12 milyon yavru sazanın balığı stokların desteklenmesi amacıyla 18 ilde bulunan su kaynaklarına bırakıldığı bildirildi.

Ağın'da buz tutan tektonik Sülüklü göl, dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan ve hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin ardından buz tutan Sülüklü göl, dron ile görüntülendi.

Ağın'da çiftçilere badem fidanı dağıtıldı

Elazığ'ın Ağın İlçesinde Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi projesi kapsamında çiftçilere 400 adet badem fidanı dağıtıldı.

Ağın'da spor tesisleri yenilendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde spor tesislerinin bakım onarım çalışmaları tamamlandı.

Devletten destek aldı, bin dönüm arazi üzerine ektiği bademlerin hasadına başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bin dönüm arazi üzerinde badem hasadı başladı. Hasat dönemin 45 kişiye ekmek kapısı olurken bademlerin kuraklık nedeni ile geçtiğimiz yıllara nazaran daha küçük olduğu ifade edildi.

Elazığ'da bulunan 'Kup çukurunun' turizme kazandırılması isteniyor

Elazığ'ın Ağın ilçesinde vatandaşlar, Kup adı verilen 100 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki obruğun antik tiyatro olabileceğini belirterek bölgenin incelenmesini talep etti.

Ağın Kan Kaybediyor

Elazığ'ın Ağın ilçesi nüfus kaybı yaşamaya devam ediyor.

28 kadın bir araya geldi, yöresel ürünlerle pazara girdi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde 28 kadın bir araya gelip kooperatif kurup ürettikleri yöresel ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına satıp hem yörelerine hem de kendi bütçelerine katkı sağlamaya başladı.

Elazığ'da 1 köy daha karantinaya alındı

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Beyelması köyü korona virüs (Covid-19) nedeniyle karantinaya alındı.

Sülüklü Göl buz tuttu, drone ile görüntülendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan Sülüklü Göl buz tuttu. Karla gölün bütünleşmesi ise muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Nohudun meşe ateşinde başlayan yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebinin yapımı başladı. Ağın leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynağı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

Elazığ'da okul çatısında bulunan yağların analizi yapıldı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir okulun çatı katından çıkan, yaklaşık 50 yıl önce ABD'den gönderildiği tahmin edilen teneke kutu içindeki yağların analizi yapıldı. Analizde yağların bir kısmının bitkisel, bir kısmının süt yağı harici hayvansal yağlar olduğu ancak yıllar içinde teneke kutuda kaldığı için ağır metal içerdiğinin tespit edildiği bildirildi.

Devlet desteğiyle bin dönüme ektiği bademde hasada başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde devletten fidan ve kredi desteği alarak bin dönüm alana binlerce kök badem eken üretici Alattin Yazıcı, hasada başladı. Geçen yıl 136 ton, bu yıl ise biraz daha fazla ürün almayı hedefleyen Yazıcı'nın, 2 yıl sonra yılda ortalama 200 ton civarında badem hasadı yapmasının planlandığı aktarıldı.

Ölüme terk edilen 10 yavru köpek, 3 gün sonra annelerine kavuştu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir kasa içerisinde ölüme terk edildiği yerde bulunup, koruma altına alınan ve şırınga ile beslenmeye başlanan gözleri açılmamış 10 yavru köpek, annelerine kavuştu. Mağarada bulunan ve saldırgan olan köpek, yavrularına kavuşunca sakinleşmesi dikkat çekti.

Ölüme terk edilen yavru köpekler, biberonla beslenmeye başlandı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir kasa içerisinde ölüme terk edildiği yerde belediye personeli tarafından bulunarak koruma altına alınan 10 yavru köpek, şırınga ile süt verilerek beslenmeye başlandı.

Ölüme Terk Edilen Yavru Köpeklere Belediye Sahip Çıktı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir kasa içerisinde ölüme terk edilen 10 köpek yavrusuna belediye sahip çıktı. 

Elazığ'daki Kup çukurunun gizemi çözüldü

Elazığ'ın Ağın ilçesinde oluşumu hakkında çeşitli rivayetler olduğu için gizemini koruyan 40 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki kup ismi verilen devasa çukurun karstik bir obruk olduğu ortaya çıktı.

60 Yıldır Atıl Halde Bulunan Bina Restore Edilecek

Elazığ'ın Ağın ilçesinde atıl halde bulunan okul binası restore edilerek ilçe halkının kullanımına sunulacak. 

Uyuşturucu Madde Kullanan 5 Kişiye İşlem Yapıldı

Elazığ'ın Ağın İlçesinde şüpheli görülen araçta yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişiye işlem yapıldı. 

Siste kayıp olan 150 koyun, 9 saatlik çalışma ile buldu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde siste kayıp olan 150 küçükbaş hayvan jandarma ekiplerinin 9 saatlik çalışması sonucu bulundu.