Ağustos Ayı Haberleri

Ağustos Ayı Haberleri

Ağustos’ta Elazığ’da kaç konut satıldı

Elazığ’da Ağustos ayında geçen aya göre 65 artışla 1406 konutun satışı gerçekleşti.

Ağustos ayı ihracat oranları belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos Ayı İhracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ağustos ayında 20 milyon 639 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre enflasyon ağustosta, aylık yüzde 2,47 artarak yıllık 51,97 oldu. Türkiye’de tüm gözler, ağustos enflasyon verisine odaklanmıştı.

Başkan Alan: Cirosu 50 Milyon olan işletmeler muaf tutuldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

YRP Elazığ İl Gençlik Kolları, saha faaliyetleri sıralamasında birinci oldu 

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Gençlik Kolları, Saha faaliyetleri kapsamında Ağustos ayının en iyi performans gösteren gençlik kolları olarak birinci sırada yer aldı. 

Elazığ’ın Ağustos ayı araç sayısı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayında 147 bin 260 oldu.

Başkan Alan: Elazığ’ın ihracat performansı göz kamaştırıcı 

Son verilere göre, 2023 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatının 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, “Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 147'lik bir artışı temsil ediyor. 2022 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatı 23 Milyon 221 Bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda” dedi.   

Enflasyondaki sert yükseliş sürüyor

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz'da yüzde 9.49 artan enflasyon Ağustos'ta da yüzde 9.09 arttı. ENAG ise Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 8,59 olarak açıklamıştı.

Başkan Gürkan: Üretim ve istihdamın daralması risk unsurlarını ön plana çıkarmıştır 

MÜSİAD Ağustos Ayı SAMEKS verilerini değerlendiren Şube Başkanı Tekin Gürkan, tarihin en büyük deprem felaketinin yaşandığı şubat ayı dışında yılın tamamında 50 referans değeri üzerinde gerçekleşerek büyümeye işaret eden SAMEKS Bileşik Endeksi’nin yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. 

Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri başlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen "Yaz Şenlikleri" 19 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Ağustos ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek olan birbirinden farklı etkinliklerle Elazığlılar eğlenceye doyacak. 

Arslan: İhracatımız 2021’de artarak devam ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Ağustos Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi.

Kurulan şirket sayısı Ağustos'ta azaldı

2020 yılı Ağustos ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 8,33 azalış oldu.

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı

İhracat 2019 yılı Ağustos ayına göre yüzde 5,74 azalış gösterdi

Ticaret Bakanlığı, GTS’ye göre Ağustos ayında ihracatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,74 oranında azaldığını, ithalatın ise yüzde 20,64 oranında arttığını açıkladı.

Jandarmanın ’virüs’ denetimlerinde 38 araç ve sürücüye ceza

Samsun'da jandarma ekipleri tarafından korona virüsü pandemisi nedeniyle fiziksel mesafe ve maske kullanımına yönelik toplu taşıma araçlarında yapılan denetimlerde ağustos ayı içinde 38 araç ve sürücüye ceza işlem uygulandı.

Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8 Eylül'de başlayacak

Ağustos ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8 Eylül’de başlayacak.

Ekonomik güven endeksi 85,9 değerine yükseldi

Ekonomik güven endeksi Ağustos ayında yüzde 4,4 oranında artarak 85,9 değerine yükseldi.

Ödemeler 3 Eylül'den itibaren yapılacak

Ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağı açıklandı.

Reel kesim güven endeksi 5,5 puan arttı

Ağustos ayında reel kesim güven endeksi (RKGE), bir önceki aya göre 5,5 puan artarak 106,2 seviyesinde gerçekleşti.

Soylu’dan Orcik Festivali’ne 50 Bin TL Destek

Geçtiğimiz gün Elazığlı gençlerin twitter üzerinden gerçekleştirdiği #TolgaAbiBiziFestivaleGötür hashtagi ile başlattığı festival çağrısına, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’dan müjdeli bir cevap gelerek Elazığ’da Ağustos ayı içinde orcik festivalinin yapılacağı duyurulmuştu. Bunun üzerine şehrin tüm dinamikleri harekete geçerek Milletvekili Ağar’a destek verici mesajlar art arda geldi.