Akciğer Haberleri

Akciğer Haberleri

Elazığ'da, küçük bir kesiden akciğer kanseri ve göğüs kitlesi ameliyatları yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde küçük bir keşiden akciğer kanseri ve göğüs kitlesi ameliyatları başarılı bir şekilde yapıldı.

Doktor sevgilisinin evinde dehşeti yaşayan genç kadın 2 saat boyunca darp edildi, 5 yerinden bıçaklandı

Elazığ'da doktor sevgilisi tarafından 2 saat boyunca öldürülesiye darp edilen ve 5 yerinden bıçaklanan genç kadın, ölümden döndü. Sırtına aldığı bıçak darbesi ile akciğeri sönen ve makine bağlı şekilde nefes alan kadın hastanede tedavi altına alındı. Kadınlara cesaret vermek için konuştuğunu belirten talihsiz kadın, Beni darp ede ede yorulmuştu. Bir fırsatını bulup kaçtım, komşuya sığındım dedi. Olayın ardından yakalanıp mahkemeye sevk edilen cani doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Sağlık Müdürü Polat, hayvansal kökenli hastalıklara karşı vatandaşları uyardı

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurban bayramında özellikle kist hidatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümü sebep olabilmektedir' dedi.

Dr. Kuluöztürk, 'Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde'

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.

İç yağ, hayvansal yağ tüketen ve sigara içenlerde prostat kanseri daha çok görülüyor

Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiye prostat kanseri teşhisinin konduğuna dikkat çeken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyyüp Oğuz, şimdilerde akciğer kanserinden sonra en çok ikinci sırada yer alan prostat kanserinin ilerleyen yıllarda hayat standartlarının gelişmesi, tanı yöntemlerinin artması ve yaşlanmanın da uzamasıyla artacağını öngördüklerini belirterek 50 yaş ve üstü vatandaşları tahlil yaptırmaları konusunda uyardı.

Aşılı ve aşısız olarak koronaya yakalanan 2 gencin akciğer tomografisi korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Elazığ'da öksürük, halsizlik, yorgunluk ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve korona virüs tespit edilen 2 genç hastadan aşısız olanının tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebebiyet verdiği görüldü. Aynı şekilde aşı olup korona virüs hastalığına yakalanan bir başka genç hastanın bilgisayarlı akciğer tomografisinde akciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlendi.

Tek kesiden çifte akciğer operasyonu ile hem sağlığına kavuştu, hem de tıp tarihine geçti

Dünyada nadir görülen hastalıklardan biri olan immün yetmezlik sendromu Bruton hastalığına ek olarak amfizematöz ve büllöz akciğer hastalığı da yaşayan 24 yaşındaki Ahmet Sefa Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Kermenli tarafından uygulanan subksifoid videotorakostopi tekniği ile 4 santimlik tek kesiden çifte akciğer ameliyatı olarak sağlığına kavuştu. Dünyada 'birlikte' nadiren görülen bu rahatsızlığa yönelik olarak Türkiye'de ilk defa yapılan operasyonun literatüre girmesi beklendiği belirtildi.

Covid-19'la akciğer kanseri saptanan hasta sayısı arttı

Covid-19 salgınından sonra akciğer test sayısında artış olduğuna dikkat çeken Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli, 'Covid-19'dan ötürü beklenmedik şekilde hiçbir şikayeti olmadığı halde akciğer kanseri saptanan hastalarımız arttı. Bu aslında tamamen tomografi çekim sayısının artmasıyla alakalı' dedi.

Gripten korunurken kansere yakalanabilirsiniz

Gripten ve koronavirüsten korunmak amacıyla vitamin ilaçlarının kullanımının artmasının özellikle sigara içen bireylerde ciddi sıkıntılar doğurabileceğini söyleyen Prof. Dr. Berrin Pehlivan, “A ve B vitamin takviyesi alanlarda akciğer kanseri riskinin arttığına dair araştırmalar bulunmakta” dedi.

Koronavirüse yakalanan hastaların ciğerlerindeki dehşet veren görüntü

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde Enfeksiyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. Alper Eker, korona virüs hastalığına yakalanan kişilerin ciğerlerinde oluşan dehşet veren tahribi bilgisayarlı tomografi görüntüleriyle göstererek, vurdumduymaz vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca'dan entübasyon uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıklı bir yetişkinin dakikada ortalama 12 kez nefes aldığını ve Covid-19 sebebi ile akciğerinde pnömoni oluşan hastanın entübasyon işlemi olmadan bunu başaramayacağını açıkladı.

Literatüre girecek ameliyat

Elazığ'da bir hastanın sağ ve sol akciğerine yapılması gereken ameliyat, tek seferde 'videotorakoskopi' desteğiyle 4 santimlik bir kesiden yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan ameliyata imza attıklarını aktaran Op. Dr. Tayfun Kermenli, operasyonu literatüre kazandıracaklarını söyledi.

Elazığ'da öğrencilere akciğer kanseri ve diyabet semineri

Elazığ'da ilkokul öğrencilerine akciğer kanseri ve diyabet konularında seminer verildi.

Kansere bıçak değmez algısı yanlış

Akciğer kanserine yol açan en önemli etkenin sigara olduğuna değinen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli, hastaların 'kansere bıçak değmez, ameliyat olmaz' diye kafalarında yanlış algı oluştuğunu, bunun kırılması gerektiğini söyledi.