Akdeniz Haberleri

Akdeniz Haberleri

Kahramanmaraş depremi tsunamiye yol açabilir! 

Kahramanmaraş'ta 7.4'lük depremin artçı sarsıntıları devam ederken tsunami uyarısı geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Bu depremin Akdeniz bölgesinde tsunamiye yol açabileceği uyarısını verdik" dedi.

Elazığ TSO kalitede başarısını sürdürüyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından Elazığ TSO'da bir gün süren TSE-EN-ISO 9001:2015 belge yenileme tetkiki başarıyla tamamlandı.

Sıcaktan bunalanlar Hazar Gölü'ne akın etti, plajlar Ege ve Akdeniz'i aratmadı

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar, 'doğunun gizli denizi' olarak bilinen Hazar Gölü'ndeki plajlara akın etti.

Elazığlı gençler Akdeniz'de

Gençlik Kampları için Elazığ'dan yola çıkan gençler, Mersin ve Antalya'da yaz dönemini eğlenceli bir şekilde geçirecek.

Gizem Özer'den bronz madalya

Elazığ Belediyespor'un milli boksörü Gizem Özer, Cezayir'de devam eden Akdeniz Oyunları'nı bronz madalyayla noktaladı.

Gizem, Cezayirli rakibi karşısında

Elazığ Belediyespor'un milli boksörü Gizem Özer, Cezayir'de devam eden Akdeniz Oyunları'nda perşembe günü yarı final maçına çıkacak.

Gizem Özer Cezayir yolcusu

Elazığlı milli boksör Gizem Özer, Cezayir'de düzenlenecek olan 2022 Akdeniz Oyunları'nda ringe çıkacak.

Elazığ'da kayısı ve elma entegre bahçeleri kontrol edildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından kayısı ve elma entegre bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ve drosophilia suzukii zararlısına karşı tuzak kontrolleri yapıldı.

Elazığ SYSK'dan iki sporcuya milli davet

Karadağ'da düzenlenecek olan Akdeniz Hentbol Konfederasyon Şampiyonası'na katılacak olan Türk Milli Takımı kadrosuna Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü'nden iki sporcu çağrıldı.

58 yaşındaki muhtar gençlere taş çıkartıyor, günde 20 kilometre koşuyor

İlk kez 1951 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları Şampiyonasında Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran ve 8 kez Türkiye Maraton Şampiyonu olan Ahmet Aytar'ın öğrencisi olan 58 yaşındaki Allattin Karakol, 43 yıldır aralıksız günde yaklaşık 20 kilometre koşuyor.

Akdeniz'deki yangınlar bitki çaylarının fiyatını artırdı

Elazığ'da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlü tutmak için bitki çaylarına yöneldi. Bu yıl Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınların bitki çaylarının fiyatını artırdığı öğrenildi.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü sürücülere kolaylık sağlıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, açıldığı 2 Ocak'tan bu yana sürücülere güvenli yol imkanı sunarak mesafe ve konfor kolaylığı sağlıyor.

2 bin 400 metre tünelle bağlanan Kömürhan Köprüsü açılışa hazır

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle Dünya literatüründe de 4. sırada yerini alan Kömürhan Köprüsü, tünellerdeki çalışmaların da tamamlanmasıyla açılışa hazır hale getirildi.

AB liderler zirvesinden Türkiye ile iş birliği vurgusu

Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinin ardından AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, 'Akdeniz’de iş birliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişkinin geliştirilmesinde Türkiye ile AB'nin Doğu Akdeniz'de istikrarlı ve güvenli bir ortamda stratejik çıkarları vardır. İyi niyetle diyaloğu sürdürmek gerekmektedir' denildi.

Bakan Dönmez: Akdeniz'de ne kimsenin hakkını yeriz ne de hakkımızdan vazgeçeriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Akdeniz’de ne kimsenin hakkını yeriz ne de hakkımızdan vazgeçeriz' dedi.

Tüberkülozun erken teşhisinde önemli buluş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Verem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, tüberküloz hastalığının erken tanısında önemli bir buluşa imza attı

MGK'da Doğu Akdeniz vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 4 saat 10 dakika sürdü. MGK’da Doğu Akdeniz vurgusu yapıldı.

KKTC'den AB Konseyi Başkanı Michel'e sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Doğu Akdeniz’deki gerilimin de ele alınacağı 'AB Konseyi Zirvesi' öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Rum tarafına 'yalnız sözle değil eylemle destek sözü' vermesini endişeyle karşıladıklarını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan net Doğu Akdeniz mesajları

Milli Savunma Bakanı Akar, yaptığı açıklamalarda Doğu Akdeniz'e yönelik önemli mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AP’de konuştu: AB’nin sınırları Yunanistan’dan değil Türkiye’den başlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu'nda video konferans yoluyla konuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerdeki duruşunu anlatan Çavuşoğlu, Yunanistan'a gözü kapalı destek veren AB'yi eleştirerek, 'AB'nin sınırları Yunanistan'dan değil Türkiye'den başlar' dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kendi vatandaşlarının güvenliğini ve refahını tehlikeye atma pahasına Türkiye’nin karşısına dikilenler için, o kadar açık söylüyorum, anı geldiğinde korkarım ki bedelini ağır ödemezler' dedi.

Pandemi İtalya, İspanya ve Fransa ile ihracatı etkiledi

6. Uluslararası İzmir İş Günleri toplantısının Akdeniz Havzasında Ticaretin Geleceği konulu ilk oturumunda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2020’nin ilk 7 ayında İtalya’ya 4 milyar dolar, İspanya ve Fransa’ya 3 milyar dolar, Mısır’a 2 milyar dolar ve Tunus’a 471 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Akdeniz ve Ege'de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milleti olarak kimsenin hakkını yemeyeceklerini haklarını da yedirmeyeceklerini belirterek “Türk milleti olarak biz ne hak yeriz ne de hakkımız yediririz. Akdeniz ve Ege’de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yunan halkı, yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri kabul ediyor mu?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz bu mücadelede şehitler, gaziler vermekten çekinmeyiz. Asıl soru şu, acaba şu anda Akdeniz’de ve mücavirinde karşımıza dikilenler de aynı fedakarlıkları göze alabiliyorlar mı? Yunan halkı, muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri kabul ediyor mu?' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Doğu Akdeniz'de tehdit diline boyun eğmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir'deki mesajında, 'Türkiye, bilhassa Doğu Akdeniz'de tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklanan haklarını savunmayı sürdürecektir' dedi.

Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Rus Donanmasına ait 'PM-138' borda numaralı Rus savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek, Akdeniz'e gitmek için yol aldı.

Doğu Akdeniz için yeni Navtex ilan edildi

Doğu Akdeniz için yeni Navtex ilan edildi.

Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile imzalanan MEB anlaşmasını onayladı

Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile imzalanan deniz yetki alanlarının belirlenmesi amacı ile imzaladığı sözde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasını onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.