Aksa Haberleri

Aksa Haberleri

Malatya’da 2. Bölgesel Büyük Gazze Mitingi düzenlenecek

El-Aksa Platformu, Malatya’da düzenlenecek olan 2. Bölgesel Büyük Gazze Mitingi için çağrıda bulunarak Elazığlıları Gazze Mitingine davet etti.

Aksa’ya Gece Yürüyüşü programı düzenlenecek

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekmek amacıyla “Aksa’ya Gece Yürüyüşü” adıyla bir program düzenlenecek.

Hicret Mahallesi’ne yeni imar yolu

Eser, hizmet ve gönül belediyeciliği ilkesi ile Elazığ’ın gelecek on yıllarını planlayarak projeleri yatırıma dönüştürmeyi ve şehri emin adımlarla geleceğe taşımayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin doğu ve batı aksının trafik akışını rahatlatarak Protokol Yolu ile Hicret ve Aksaray Mahallelerini birbirine bağlayacak yeni imar yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Elazığ El-Aksa Platformu’ndan teşekkür

Elazığ El-Aksa Platformu, Elazığ’da düzenlenen Gazze yürüyüşü ve mitingine katılanlara teşekkür etti. El-Aksa Platformu ev sahipliğinde Elâzığ’da doğu ve güneydoğu bölgelerinde 12 ilin katılımıyla büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi düzenlendi. Düzenlenen yürüyüş ve mitingin ardından Elazığ El-Aksa Platformu, programa katılanlara teşekkür etti.

Milletvekili Keleş, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Aksaray ve Hicret Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Hicret Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Bakır Madenliler Derneği’nin kongresi yapıldı

Elazığ Bakır Madenliler Derneğinin olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda başkanlığa mesut aksan seçildi. Elazığ Bakır Madenliler Derneğinin olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

MHRS'de onaylı randevu dönemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme onaylı randevu sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi diyoruz." dedi.

AK Parti ve kabinede değişik olacak mı? 

Yerel seçimlerin ardından AK Parti ve kabinede değişiklik yapılacağı atacağı adımlara çevrildi. AK Parti kulislerinde "Cumhurbaşkanı bu değişimi yapacaksa bile, bekler konu gündemden düşünce adım atardı. Şimdi durum biraz farklı ama yine de çok kısa sürede parti yönetiminde veya kabinede bir değişiklik beklenmiyor. Değişim olursa, sürpriz olur." değerlendirmesi yapılıyor.

El Aksa Platformundan Gazze için çağrı!

El Aksa platformu “Gazze İçin De Bayram Olsun” sloganı ile ümmet bayramlaşması programı düzenledi. Gazze için destek çağrısında bulunan platform üyeleri, İsrail için alınan ihracat kısıtlamasının kapsamının genişletilmesini istedi.

Elazığ Belediyesi Gönüllü Halk Korosu’ndan müzik ziyafeti

Elazığ Belediyesi’nin her akşam düzenlediği Ramazan etkinlikleri programı bu defa Belediyenin Gönüllü Halk Korosu sahne aldı.

Esat Kabaklı Elazığlılarla buluştu

Elazığ Belediyesinin her akşam düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri programı kapsamında, Esat Kabaklı Elazığlılarla buluştu.

Adile Kurt Karatepe unutulmaz bir ramazan akşamı yaşattı

Elazığ Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'nin konuğu TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Adile Kurt Karatepe oldu. Düzenlenen programa Elazığlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

'Filistin’le Dayanışma Gecesi' programı düzenlendi 

El-AKSA Platformu tarafından “Filistin’le Dayanışma Gecesi “ programı düzenledi. 

ELHAK’tan Filistin’le Dayanışma Gecesi

Elazığ'da ELHAK Platformu tarafından düzenlenen Filistin’le Dayanışma Gecesi programına katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' Harekatıyla önemli putları yıktığını ifade etti.

İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü öncülüğünde; Mevlid-i Nebi İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi.

Demirdağ: Hazar Şiir Akşamları’na davetlisiniz

Bu sene 26.’sı gerçekleştirilecek olan hazar şiir akşamları 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü şair yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile gerçekleştirilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ahmet Demirdağ, programa tüm Elazığlıları davet etti. 

Hazar Şiir Akşamları başlıyor

Hazar Şiir Akşamlarının 26’ncısı 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü Şair Yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan programa katılacak isimler belli oldu.

Başkan Şerifoğulları Aksaray Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

Mahalle ayrımı gözetmeden Elazığ’ın dört bir yanına hizmet götüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Aksaray Mahallesi’nde Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Şerifoğulları, mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Aksaray Mahallesi yeni mesire alanı vatandaşların takdirini topluyor

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında oluşturulan yepyeni yaşam alanları vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.

Başkan Şerifoğulları, belediye çalışmalarını inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; Abdullahpaşa, Sürsürü, Kızılay (Kesrik), Aksaray ve Karşıyaka Mahallelerini ziyaret ederek, belediye çalışmalarını yerinde inceledi.

Sinan Akçıl Konseri İptal Edildi

Elazığ Belediyesi tarafından Yaz Şenlikleri kapsamında bu akşam yapılması planlanan Sinan Akçıl konserinin, Elazığlı Kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın şehit düşmesi sebebiyle iptal edildiği duyuruldu.

Fırat Üniversitesi Hastanesinden önemli saat duyurusu 

Fırat Üniversitesi Hastanesi tarafından hasta ziyaretçi saatleriyle alakalı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada gündüz 12.30-14.00 ve akşam ise 18.30-20.00 olarak belirlenen saatlere uyulması uyarısı yapıldı. 

TOKİ konutlarının borçlanma bedelleri hesaplara yansıtıldı

Elazığ Valiliği, Çatalçeşme, Yemişlik, Hicret, Aksaray, Bizmişen, Zafran, Yazıkonak, Akçakiraz ve Karşıyaka mahallelerindeki hak vatandaşların konut borçlanmaları bedelleri hesaplara yansıtıldığını açıkladı.

YKS'ye Girecek Öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

Elazığ Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilerin ulaşımda aksaklık yaşamamaları için ücretsiz ulaşım imkanı sunacak. 

Gönüllü Halk Korosu Harput Müziği esintileri sundu 

Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü halk korosu, “bir Harput akşamı”ndan esintiler sundu. 

Elazığ Sevdası İle Yollara Düşen Prof. Dr. Açık’a Büyük Destek

Bağımsız Milletvekili Adaylığını açıklamasının ardından hemşerilerinin desteğini almak için şehrin her noktasına ulaşmaya çalışan Prof. Dr. Yasemin Açık, Aksaray TOKİ konutları site sakinleri tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Elazığ Sevdası İle Yollara Düşen Prof. Dr. Açık’a büyük destek

Bağımsız Milletvekili Adaylığını açıklamasının ardından hemşerilerinin desteğini almak için şehrin her noktasına ulaşmaya çalışan Prof. Dr. Yasemin Açık, Aksaray TOKİ konutları site sakinleri tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.  

AK Parti Milletvekili Adayı Öz: Biz gücümüzü milletimizden alıyoruz

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, aralıksız sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Hicret, Kızılay, Gümüşkavak ve Aksaray mahallelerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Dünya Kudüs Günü'nde İsrail protesto edildi

Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı, İsrail'in Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırılarını protesto etti.

Sadak: Bu saldırı kınamakla geçiştirilmez

Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak, İsrail'in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırının affedilir ve kınamayla geçiştirilebilir bir olay olmadığını, tüm İslam ülkelerinin ortak tavır içinde olması gerektiğini söyledi.