Aldı Haberleri

Aldı Haberleri

Narin cinayetinde ilk itiraf geldi!

Dün Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Gözaltına alınan şahıslardan birinin Narin'in çuval içerisindeki cesedini amcadan aldığını ve dere yatağına götürdüğünü itiraf etti. İşte detaylar...

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

Keleş ve Şerifoğulları yaralı askeri ziyaret etti

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın kaza yapması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan askeri ziyaret etti.

EL-AKSA Plafformu’ndan Başkan Şerifoğulları’na Teşekkür

Katil İsrail’in mazlum Gazze halkına yönelik hunharca saldırına karşı Türk halkının tepkilerini ve desteklerini ortaya koymak amacıyla ülke genelindeki tüm yerleşim birimleriyle birlikte Elazığ'da da 14 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan El-Aksa platformu, bugüne kadar ilimizde birçok faaliyet gerçekleştirdi.

Ders kitapları sıralardaki yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

Olası afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilme hedefi ile Elazığ Belediyesi bünyesinde gönüllü belediye personelleri tarafından kurulan 38 kişilik Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK); teorik, tatbikat ve uygulamalı saha eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı.

Türkiye'nin vergi rekortmenleri açıklandı! İlk sırada kim yer aldı

Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

Vali Kaldırım'ın acı günü

Elazığ eski Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın annesi Hamide Kaldırım hayatını kaybetti.

Bekir Yunus Uçar vefat etti

Merhum Timurtaş Hoca’nın oğlu olan Bekir Yunus Uçar, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Rektör Göktaş, mazbatasını YÖK başkanından aldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mazbatasını aldı.

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25'inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, 'Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz' dedi.

Resim kursuna katılan çocuklar sertifikalarını aldı

Elazığ Belediyesi tarafından çocukların bireysel gelişimlerini ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz resim kursu tamamlandı. Duygusal konsantrasyon ve algı becerilerini tuvale yansıtan çocuklara kursun ardından sertifikaları törenle verildi.

Alan: Şarap Fabrikası üretime devam edecek

Depremde hasar aldığı gerekçesiyle başka şehre taşınması gündeme gelen Elazığ Şarap Fabrikası ile ilgili görüşmeler yapan ETSO Başkanı İdris Alan fabrikanın Elazığ’da faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Vali Hatipoğlu, Keban ilçesinde incelemede bulundu

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Keban ilçesinde incelemelerde bulunarak yetkilerden bilgi aldı.

Konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. 15 Eylülde yürürlüğe girecek düzenleme ile ilgili Elazığ Esnaf Ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak konut sahiplerini ve emlakçıları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Demirtaş: Gürsel Erol’u 108 gündür çay içmeye bekliyoruz

Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı İrfan Demirtaş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan kendilerini ziyaret için söz aldıklarını fakat aradan geçen 108 gün içinde bu sözün yerine getirilmediğini iddia etti.

Vali Hatipoğlu, TOKİ alanlarında incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ’da yapımı devam eden TOKİ konutlarının şantiye alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri devam ediyor

11 Temmuz’da ziyaretçilerine kapılarını açan Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri, Valilik meydanında devam ediyor. gündüzleri alışverişlerini yapan ziyaretçiler akşamları ise Elazığlı sanatçıların sahne aldığı konserlerde doyasıya eğleniyor.

Japon konuklar Harput’a hayran kaldı

Elazığ’ın geleneksel ipek iğne oyasına merak salan ve Elazığ’a gelen Ikumi Nonaka, Mika Tokisugi, Riko Tokoro, Naomi Shiratori ve Junko Orihara isimli Japon kadınlar, kadim medeniyetler merkezi Harput’ta unutulmaz bir gün geçirdi. Elazığ Belediyesi’nin Harput’ta gerçekleştirdiği çalışmalara hayran kalan Japon kadınlar, Harput musikisinin en güzel örneklerinin seslendirildiği Kürsübaşı programını ilgi ile izledi.

Şerifoğulları, Elazığ’a Doğu Parkı kazandıracak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Sanayi Mahallesi’nde bulunan eski şehirler arası otobüs terminalinin yer aldığı alanda hayata geçirilecek ve bölgeye değer kazandıracak olan Doğu Park alanında incelemelerde bulundu.

Bankur: Memur ve memur emekli maaş artışları enflasyonun altında kaldı

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur memur ve memur emekli maaş artışları ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede emekli maaş artışlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Naci Görür’ün Sesimi Duymayan Kaldı Mı? Kitabı çıktı

Prof. Dr. Naci Görür’ün hayatını anlatan “Sesimi Duymayan Kaldı Mı?” kitabı okuyucuyla buluştu.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Zam yağmuru devam ediyor! Zamlardan çayda nasibini aldı

Çaykur, kuru çay fiyatlarına yüzde 24 zam yaparak yeni fiyat listelerini toptan satış şirketlerine gönderdi.

Ertan: Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan Suriye’de Türk vatandaşlara ve araçlara yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaparak kınadığını dile getirdi.

Seza Çimento’ya ihracat şampiyonu ödülü

Seza Çimento, 2023 yılında en fazla ihracat yapan şirketler arasında yer aldı.

Elazığspor’da transfer yasağına engel borç ne kadar?

Elazığspor’da transfer yasağının kaldırılmasına engel borcun yaklaşık olarak 11 milyon lira olduğu belirtildi.

Milletvekili Erol’dan, Konteyner Kent açıklaması

Konteyner kentlerin kaldırılması kararı ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahibi vatandaşların evlerini teslim almadan konteyner kentlerin kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Muzaffer Ertürk, kulakların pasını sildi

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği tarafından düzenlenen bayram özel konserinde Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Elazığlı Muzaffer Ertürk sahne aldı.

Açıkkapı: Türkiye Cumhuriyeti'nin demir yumruğunu herkes görmüş olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında mayıs ayı dış ticaret rakamlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, dış ticaret açığının yüzde 48 azaldığını söyledi.