Alibey Haberleri

Alibey Haberleri

Necati Çetinkaya Elazığ’a geldi 

AK Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Çetinkaya ve Bürokrat - Eğitimci -Yazar Ahmet Balıbey bir dizi programlara katılmak üzere Elazığ’a geldi.   

Doç. Dr. Balıbey: 'Sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak ve zamanı yönetmeyi öğrenmek gerekiyor'

Üniversite sınavına girecek olan gençlerin bir miktar heyecan ve stres yapmalarının normal olduğunu aktaran Elazığ Mediline Hastanesi psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Öncelikle sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak gerekiyor. ÖSYM sınavları için son demler. İyi hazırlanmak kişiyi rahatlatır. Bol deneme çözüp zamanı ayarlamayı öğrenmeleri gerekiyor dedi.

Uzm. Doç. Dr. Balıbey, 'Sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur'

Covid'in azaldığı bu günlerde ziyaretlerin ihmal edilmemesi gerektiğini aktaran Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Özellikle sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur' dedi.

Psikiyatrist Doç. Dr. Balıbey: 'Bipolar bozukluğu olan kişilerde uykusuzluk farklı hastalıkları tetiklenebiliyor'

Ramazan ayında sahur nedeniyle uyku düzeninin bozulmasının bazı hastalıkları tetikleyebileceğini belirten Elazığ Mediline Hastanesinde görevli psikiyatrist Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Bu hastalarımıza özellikle dikkatli olmalarını, doktorlarına danışmalarını tavsiye ederiz. Bipolar duygu durum bozukluğu olan hastalarda uykusuzluk farklı hastalıkları tetikleyebiliyor. Aşırı hareketlenebiliyor, konuşmaları artabiliyor ve huzursuz olabiliyorlar' dedi.

Covid-19 kaygı ve uyku bozukluklarını arttırdı

İnsanlar bedensel şikayetlerini hemen Koronavirüse (Covid-19) yorumlamaya başladığını belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Ağrılar, baş ağrıları, en ufak bir boğaz ağrısı, nefes alamama gibi başka bir grip belirtisini Covid-19'a yorup gerçekten endişelenmeler art safhaya yükseldi' dedi.

Aydıncık Köyünde Korkutan Yangın

Elazığ'da bir otomobilde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek garaja ve eve sıçradı. Yangın nedeniyle araç ve ev hasar gördü. 

Alibeyköy konağı yok olmak üzere

Elazığ'ın Kovancılar ilçesindeki zamanla yok olan 115 yıllık 'Alibeyköy Konağı'nın köylülerin gözetiminde bugüne kadar ayakta kalan kemerli giriş kapısı restore edilmeyi bekliyor. Tarihi yapının taşlarının düşmeye başladığını belirten yöre sakinleri, çocukların altından geçtiğini, üzerilerine devrilmesi halinde kurtulmalarının çok zor olduğunu söyledi.

Sınav kaygısına nefes egzersizi

Sınav öncesi ailelerin yaklaşımına dikkat çeken ve öğrencilere tavsiye veren Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, sınav kaygısı yaşayan kişilerde nefes egzersizlerinin faydalı olabildiğini aktardı.